7x Leuke activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug in de zomer

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, en er is geen betere tijd om het te verkennen dan in de zomer.

In deze blog nemen we je mee door de leukste zomeractiviteiten die je op de Utrechtse Heuvelrug kunt doen. Van zwemmen in heldere meren, wandelen of fietsen tot ontspannen in de sauna; hier vind je alles voor een onvergetelijke minivakantie in Nederland.

1. Picknicken bij de Soester Duinen

De Soester Duinen zijn de perfecte omgeving voor een gezellige picknick. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit uitgestrekte zandverstuivingen, bos en heide. Spreid je picknickkleed uit op een van de vele open plekken en geniet van de rust en natuur.

Voor wandelliefhebbers zijn er verschillende wandelroutes om het prachtige natuurgebied te verkennen. Je kunt kiezen voor een korte wandeling of een langere route die je langs de mooiste plekjes van de duinen voert. Uiteraard zijn de Soester Duinen ook per fiets te verkennen via de aangelegde fietspaden.

2. Zwemmen en zonnen bij het Henschotermeer

Wanneer de temperaturen stijgen, is er niets verfrissender dan een duik in het Henschotermeer. Dit prachtige meer, omringd door fijne zandstranden en bos, is de perfecte plek om te zwemmen en te zonnen. Het water is helder en schoon en er is genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen.

 

Tip: regel je entreeticket en parkeerkaart voor het Henschotermeer hier vooraf online. Wel zo makkelijk!

3. Een balletje slaan op de golfbaan

Liefhebber van golf en zin om een balletje te slaan? Of je nu een ervaren golfer bent of net begint, er is altijd een baan die bij je past. Golfpark Soestduinen ligt bijvoorbeeld op slechts 3 kilometer afstand van Hotel Kontakt der Kontinenten. Dit 9 holes golfpark wordt omringd door prachtige natuur, waardoor je tijdens het spelen kunt genieten van de rust en de groene omgeving.

Goed om te weten: Golfpark Soestduinen is geschikt voor beginnende én geoefende spelers. Minimaal benodigd voor het spelen in de baan: baanpermissie, golfvaardigheidsbewijs of NGF handicap.

4. Struinen over de lokale markt

De lokale markten in de regio Utrechtse Heuvelrug zijn een must-visit voor iedereen die van ambachtelijke producten en lekkernijen houdt. Verse groenten en fruit, heerlijke kazen en knapperige broden. Ontdek nieuwe smaken en vind de leukste souvenirs om mee naar huis te nemen. Hieronder tippen we twee markten die leuk zijn om te bezoeken.

Zomermarkt Lage Vuursche
De Zomermarkt in Lage Vuursche is een gezellige markt die tijdens de zomer elke vrijdag plaatsvindt. Je vindt er kraampjes met handgemaakte producten, antiek, kleding en nog veel meer.

De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur en bevindt zich voor Restaurant de Lage Vuursche. En als je toch in de buurt bent, kun je meteen een mooie wandeling of fietstocht door de nabijgelegen bossen maken.

Weekmarkt Soest
Ook de weekmarkt in Soest is leuk om te bezoeken. Deze markt staat op de Van Weedestraat en biedt een breed aanbod aan producten. De markt vindt elke donderdag van 08.00 tot 13.00 uur plaats.

5. Genieten van het uitzicht vanaf De Kaap

Een van de -letterlijke- hoogtepunten van de Utrechtse Heuvelrug is uitkijktoren De Kaap. Deze 25 meter hoge toren biedt een 360 graden uitzicht over de omgeving. De toren is makkelijk te bereiken via diverse wandel- en fietsroutes binnen de Kaapse Bossen.

6. Wandelen of fietsen door de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug

De beste manier om de Utrechtse Heuvelrug te verkennen? Dat is natuurlijk met een mooie wandeling of fietstocht. Er zijn tal van leuke routes die je door de mooiste delen van de regio voeren. De paden zijn goed gemarkeerd en geschikt voor elk niveau.

Wandelroutes
Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variërend van korte rondwandelingen tot langeafstandsroutes. De routes leiden je door bossen, over heidevelden en langs historische bezienswaardigheden. Mooie wandelingen in de omgeving van ons hotel zijn bijvoorbeeld op Landgoed de Paltz en bij het Leersumse Veld.

Bekijk onze favoriete wandelroutes

 

Fietsroutes
Voor fietsliefhebbers zijn er tal van fietspaden die je door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug leiden. Kies voor een van de knooppuntroutes en stel je eigen tocht samen, of volg een van de themaroutes.

Bekijk onze favoriete fietsroutes

7. Ontspannen bij Thermen Soesterberg

Na een dag vol activiteiten is er niets heerlijker dan ontspannen bij Thermen Soesterberg. Deze luxe wellness is de perfecte plek om tot rust te komen en jezelf te verwennen.

Je kunt kiezen uit sauna’s met verschillende temperaturen en thema’s, genieten van een ontspannende massage, of een duik nemen in een van de zwembaden. Voor de ultieme verwennerij kun je zelfs een schoonheidsbehandeling of massage boeken.

 

Tip: bij het sauna arrangement van Hotel Kontakt der Kontinenten is toegang tot Thermen Soesterberg inbegrepen. Bekijk het sauna arrangement hier.

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!