OVER KONTAKT DER KONTINENTEN

Kontakt der Kontinenten is een eigentijdse locatie met een rijke historie. Met de kloosterlijke en ongedwongen sfeer van vroeger, maar ook met alle gemakken en faciliteiten van nu. En met vijfentwintig vergaderzalen, drie bijzondere conferentiezalen, honderddertig hotelkamers én een inspirerende bosrijke omgeving vindt u er alle ruimte voor uw conferentie, evenement of overnachting.

Niet zómaar een conferentiehotel

De locatie is net een wereldse huiskamer: divers samengesteld en met een bijzondere achtergrond. Een conferentiehotel met én voor wereldburgers. Subtiele en doordachte verwijzingen naar de geschiedenis en diverse culturen verrassen én inspireren. De vleugels van Kontakt der Kontinenten zijn vernoemd naar continenten waar de oorspronkelijke bewoners -de missionarissen- vroeger naar uitgezonden werden. Maar ook de gerechten uit de keuken hebben een wereldse twist.

Kontakt der Kontinenten is een plek om te genieten en om uzelf én elkaar te inspireren met kennis en ideeën. En waar iedereen die binnenkomt net iets rijker naar huis gaat, dan dat hij of zij gekomen is.

Kontakt der Kontinenten (2)
over-ons-ontspanning

Ruimte voor inspanning én ontspanning

Aan de buitenkant valt de kloosterlijke sfeer op van de twee mooie historische gebouwen. Het Cenakel heeft een intiemere sfeer dan het grotere missiehuis Sint Jan en is dan ook geliefd als evenementenlocatie. Het bosterrein leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten zoals boogschieten en schapen drijven maar beschikt ook over een terras, wandelpaden, picknicktafels en hangmatten. Een combinatie met een bezoek aan de naastgelegen sauna van Thermen Soesterberg behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom; er is ruimte voor inspanning én ontspanning.

Verbinding door culturen

Verbinding staat ook centraal in de manier waarop het conferentiehotel is vormgegeven. De paters verdiepten zich in de culturen waarmee ze in contact kwamen. Zo is Kontakt der Kontinenten aan haar naam gekomen.

Je zou kunnen zeggen dat Kontakt der Kontinenten een ziel heeft door haar maatschappelijke betrokkenheid en idealistische grondslagen. Gasten omschrijven de sfeer in termen van een ‘thuisgevoel’ door de ongedwongen sfeer en de persoonlijke benadering. Zonder overdreven luxe na te streven is, met de moderniseringen van het afgelopen decennium, gebroken met de gedateerde soberheid, waardoor het gasten aan niets ontbreekt. Duurzaam ondernemen is vanzelfsprekend omdat er ook naar de (nabije) wereld gekeken wordt.

over-ons-cenakel
over-ons-kdk-missiehuis

Onze geschiedenis

Kontakt der Kontinenten is in 1961 ontstaan uit het vroegere Missiehuis Sint Jan. Het missiehuis was van 1924 tot 1960 een kleinseminarie. In 1961 werd het gymnasium samengevoegd met dat in Deurne en nam een aantal paters het initiatief tot de oprichting van Stichting Kontakt der Kontinenten, met als doel het geven van trainingen. 

Training & Advies

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een ontmoetingsplaats voor wereldburgers. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst, denkwijze of religie. Kontakt der Kontinenten Training & Advies verzorgt in het kader van wereldburgerschap cursussen, trainingen en conferenties. De doelstelling is om mensen te interesseren voor mondiale vraagstukken, hen bewust te maken van hun wereldburgerschap en om hen te bewegen een bijdrage te leveren aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving.

Het trainingsaanbod is divers: van voorbereiding op uitzending tot en met debriefing na thuiskomst.