Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij willen onze gasten niet alleen nú van onze wereld laten genieten. Maar ook in de toekomst. Daarom doen we er alles aan om duurzaam en maatschappelijk betrokken te ondernemen. Logisch eigenlijk. Want wie oog heeft voor de wereld, heeft ook oog voor de omgeving. Het zit in ons DNA. Onze duurzame bedrijfsvoering gaat veel verder dan de wet van ons vraagt. Wij zijn dan ook trotse bezitter van het Green Key Goudcertificaat; de hoogst haalbare classificatie van hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven binnen onze branche.

In ons duurzaamheidsprogramma hebben we de vervanging van niet-efficiënte verlichting opgenomen. Voor diverse armaturen wordt nog gezocht naar passende led-vervanging. Ons streven is om eind 2023 alles vervangen te hebben. Van de Stichting KMVK is voor dit punt dispensatie verleend voor de GreenKey-certificering.

Onze MVO-verklaring Ons inkoopbeleid

Hotels & Meetings for Trees

Onze gasten planten bomen

In samenwerking met Hotels for Trees en Meetings for Trees kunnen gasten van Kontakt der Kontinenten kiezen voor een duurzaam verblijf en de CO2 uitstoot van hun overnachting of bijeenkomst (gedeeltelijk) laten compenseren. Hotelgasten kunnen de kamerschoonmaak over laten slaan. Voor elke kamer die we niet schoonmaken planten we één nieuwe boom.

Boekers van bijeenkomsten kunnen een gepast aantal bomen laten planten, dat afhankelijk is van het aantal deelnemers van de bijeenkomst. Zo zorgen we samen voor een groenere wereld.

Lees meer

The Good Roll

Let’s make the world less shitty

De missie van The Good Roll? Veilige én schone toiletten voor iedereen. Op verschillende plekken binnen Kontakt der Kontinenten maken we gebruik van het hygiënepapier van het boomvriendelijke én duurzame papier van The Good Roll.

Lees meer

De Koekfabriek

Met liefde gemaakt

Heb je onze koekjes al geproefd? Deze zijn niet alleen lekker, maar óók nog eens maatschappelijk verantwoord. Ze worden namelijk gebakken door het team van de Koekfabriek dat bestaat uit bijzondere koekenbakkers; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

Blycolin

Duurzaam linnen

Voor de handdoeken en het linnengoed heeft Kontakt der Kontinenten gekozen voor de duurzame Pure Eco lijn van Blycolin. Dit linnen is biologisch en Fairtrade.

Lees meer

 

Water voor Water

Met ons eigen project Water voor Water dragen we bij aan het realiseren van schoon drinkwater op plekken waar dat niet vanzelfsprekend is. Voor elke fles gekoeld en gezuiverd huiswater die wij onze gasten serveren schenken we een bijdrage aan MADE BLUE. Zo zorgen we per fles steeds voor 1.000 keer zoveel drinkwater in landen waar permanent waterschaarste heerst zoals in Ethiopië, Ivoorkust en Senegal.

Lees meer

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!