5x Fietsroutes op de Utrechtse Heuvelrug

Op zoek naar een leuke bestemming voor een fietsvakantie in Nederland? Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een prachtige plek om mooie fietstochten te maken. Het indrukwekkende natuurgebied heeft voor iedere fietser wat wils. Uitgestrekte bossen, interessante musea en imposante kastelen en paleizen. In de omgeving zijn tientallen fietsknooppunten te vinden, waardoor je makkelijk zelf een route uit kunt stippelen. Op zoek naar inspiratie? Hieronder delen wij de mooiste fietsroutes!

Fietsarrangement-hotel-fietsers

De mooiste fietsroutes op de Heuvelrug

1. Ontdek Soest & Soesterberg (25,22 km)

Tijdens deze fietsroute ontdek je de mooie omgeving van Soest en Soesterberg. Cultuur snuiven doe je onderweg tijdens een stop bij het Nationaal Militair Museum en Park Vliegbasis Soesterberg. Stap ook zeker even af bij de Soester Duinen om een wandeling door dit bijzondere zandstuifgebied te maken.

Tip: download de handige Routiq app met daarin alle wandel- en fietsroutes en gesproken navigatie.

2. Koninklijk fietsen rondom Soest (48,17 km)

Deze fietsroute brengt je door de afwisselende natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Je fietst langs Paleis Soestdijk, Kasteel Drakenstein en door Lage Vuursche (de voormalige woonplaats van prinses Beatrix). Wist je dat je in de provincie Utrecht nog veel meer kastelen kunt bezoeken? Er zijn er tientallen, met ieder hun eigen historie en unieke ligging.

Ontdek alle kastelen

3. Leusden, Woudenberg en Austerlitz (51,75 km)

Deze route maakt een prachtig rondje over de Utrechtse Heuvelrug en de Leusderheide. De Leusderheide is een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, zandvlakten en bossen. Onderweg vergaap je je aan prachtige buitenplaatsen.

Handig: deze route start en eindigt bij Hotel Kontakt der Kontinenten waar je kunt blijven overnachten of genieten van een hapje en een drankje in het restaurant of op het terras.

4. Tocht over de Utrechtse Heuvelrug (62,70 km)

Van Amerongen tot Soesterberg en Woudenberg: al fietsend door bossen en over heidevelden zie je de meest bijzondere kastelen en landgoederen voorbij komen. Daarnaast kom je ook langs Landgoed Den Treek, dat maar liefst 2000 hectare groot is. Een must-see tijdens je verblijf op de Heuvelrug! Bekijk de fietsroute.

Bekijk de fietsroutes

5. Volop genieten van de Utrechtse Heuvelrug (86,53 km)

Ontdek de mooiste plekjes van de Utrechtse Heuvelrug tijdens deze 86 kilometer lange fietstocht. De afwisselende fietsroute start bij de Voorveldsepolder in Utrecht en brengt je langs landhuizen en oude forten zoals Fort Voordorp en Fort Rijnauwen. Natuurlijk is er ook aan natuurschoon geen gebrek, want je fietst door een mooie bosrijke omgeving.

MTB routes op de Utrechtse Heuvelrug

Wil je liever wat meer actie en avontuur? Dat kan! Binnen Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je meer dan 100 kilometer aan mountainbikeroutes. Genoeg keus dus voor een heel mountainbike weekend. Er zijn routes voor beginners én voor gevorderden. Zo is er voor elke mountainbiker een passende uitdaging.

Goed om te weten: op alle mountainbikeroutes is een MTB vignet verplicht. Voor meer informatie over vignets kijk je hier:

Fietsen huren op de Utrechtse Heuvelrug

Wil je een fiets of mountainbike huren om de routes te verkennen? Kijk dan op de website van TCS fietsen voor de mogelijkheden.

Hotel op de Utrechtse Heuvelrug

Wil je alles uit je bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug halen? Blijf dan lekker slapen en maak er een vakantie op de Utrechtse Heuvelrug van! Bekijk hier het fietsarrangement met overnachting bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Bekijk alle arrangementen

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!