Uitzichtpunten op de Utrechtse Heuvelrug

Benieuwd naar de mooiste uitzichtpunten op de Utrechtse Heuvelrug?

In dit artikel vind je 8 door ons gekozen uitzichtpunten op de mooiste plekken van de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug biedt naast een oase van rust en natuur, namelijk ook een aantal adembenemende uitzichten.

Beklim de beroemde Pyramide van Austerlitz, beleef de natuur bij het Treeker punt en ervaar het panoramische uitzicht vanaf de Onze-Lieve-Vrouwetoren in Amersfoort.

Welk uitzichtpunt staat bovenaan jouw lijstje?

De 8 mooiste uitzichtpunten op de Utrechtse Heuvelrug

1. De Pyramide van Austerlitz

Heb je ooit op een historische piramide gestaan, die zich midden in de bossen bevindt?

De Pyramide van Austerlitz is niet alleen een uniek monument, maar ook een van de meest bijzondere uitzichtpunten op de Utrechtse Heuvelrug. Klim naar de top en geniet van het weidse uitzicht over het groene landschap.

Pyramide-van-Austerlitz

2. Uitkijktoren de Kaap

Deze uitkijktoren is gelegen in de Kaapse Bossen, op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf de top heb je dan ook een spectaculair uitzicht over de omgeving. Bij helder weer kun je zelfs de skyline van Utrecht zien!

Beklim de 25 meter hoge toren en laat je verrassen door het adembenemende uitzicht.

Uitkijktoren-de-Kaap

Tip: geniet extra lang van de omgeving vol rust, ruimte en natuur en blijf lekker overnachten. Bekijk hier het wandelarrangement op de Utrechtse Heuvelrug van Hotel Kontakt der Kontinenten.

3. Het Treekerpunt

Op maar een paar 100 meter van de parkeerplaats van Den Treek vind je het Treekerpunt. Een schitterend natuurgebied met veel mooie wandelroutes en een van de mooiste mtb routes van de Utrechtse Heuvelrug. Een aanrader voor natuurliefhebbers!

4. De Grebbeberg

De Grebbeberg in Rhenen staat voor natuur en historie. Deze bijzondere heuvel is namelijk het toneel geweest van meerdere belangrijke gebeurtenissen, zoals de Slag om de Grebbeberg in 1940. Tegenwoordig kun je hier genieten van prachtige wandelingen en fietstochten door het glooiende landschap van de Utrechtse Heuvelrug.

5. De Helenaheuvel

De Helenaheuvel is echt een prachtige en rustgevende plek, middenin de Kaapse Bossen. In de zomer verandert deze heuvel in een zee van bloeiende paarse heide. Een wandeling over de Helenaheuvel is trouwens makkelijk te combineren met de eerder genoemde uitkijktoren de Kaap, die 900 meter verderop staat.

Roze heide en bos op de Helenaheuvel

6. Kwintelooijen

Het voormalige zandafgravingsterrein Kwintelooijen is een landschap dat het ontdekken waard is. Ontdek de mooie flora en fauna en wandel over de bekende trap met 169 treden, die je brengen naar het mooie uitzichtpunt van Kwintelooijen.

7. Landgoed Heidestein

Wil je iets anders dan alleen maar bossen en open vlaktes? Dan is Landgoed Heidestein een aanrader. Dit landgoed staat bekend om de afwisselende wandelroutes en het mooie uitzichtpunt bij Bosvijver Heidestein.

8. Onze-Lieve-Vrouwetoren-Amersfoort

Dit uitzichtpunt is een wijkt een beetje af van de andere uitzichtpunten uit de lijstje. Deze plek ligt namelijk in hartje Amersfoort.

Toch willen we je een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwetoren, ook wel de ‘Lange Jan’ genoemd, niet onthouden. Vanaf de top van de toren, die je na maar liefst 346 treden bereikt, heb je een waanzinnig uitzicht over de stad Amersfoort en de omgeving.

Luchtfoto van Amersfoort

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!