De Utrechtse Heuvelrug: 6x wat te doen in het voorjaar

Plannen voor een weekendje weg of minivakantie tijdens het voorjaar? Ontdek onze tips voor wat te doen op de Utrechtse Heuvelrug.

Wij delen onze favoriete wandel- en fietsroutes te midden van de ontluikende natuur, de beste musea en de fijnste plekken om tot rust te komen.

Laat je inspireren en… geniet van je verblijf!

Onze tips voor de Utrechtse Heuvelrug en wat te doen in het voorjaar

 

De Pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug

1.      Wandel bij de Pyramide van Austerlitz

Een dagje genieten van het voorjaar in de natuur? Dan is een wandeling bij de Pyramide van Austerlitz is een goed idee!

Die piramide, gebouwd in 1804 door Franse soldaten, is een uniek stukje geschiedenis midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. Het beklimmen van de Pyramide kan op gezette tijden en dagen.

En de wandelroutes in de omgeving? Die zijn ook de moeite waard. Er zijn 5 officiële wandelroutes die variëren van 3 kwartier tot 4 uur wandelen. Je kunt dus zelf kiezen hoelang je onderweg wilt zijn. Geniet van de groene omgeving en strijk onderweg neer voor een picknick met uitzicht op de piramide. Perfect voor een ontspannen dag in de buitenlucht!

 

Paleis Soestdijk

2.      Fiets een kastelenroute

Wist je dat de Utrechtse Heuvelrug rijk is aan bijzondere kastelen, buitenplaatsen en paleizen? Elk gebouw heeft zijn eigen geschiedenis. De kastelen hebben vaak prachtig aangelegde tuinen en sommige kastelen bieden zelfs rondleidingen aan. Leuk om te doen!

Een aantal locaties zijn ook goed bereikbaar per fiets. Tip: volg een van onderstaande fietsroutes vanuit ons hotel.

Kastelenroute noord (ca. 32 kilometer)

  • Hotel Kontakt der Kontinenten > Paleis Soestdijk | 40 minuten | 11,6 kilometer |  Google Maps locatie
  • Paleis Soestdijk > Kasteel Groeneveld | 14 minuten | 4,4 kilometer | Google Maps locatie
  • Kasteel Groeneveld > Kasteel de Hooge Vuursche | 10 minuten | 3,3 kilometer | Google Maps locatie
  • Kasteel de Hooge Vuursche > Hotel Kontakt der Kontinenten | 44 minuten | 13,1 kilometer | Google Maps

Kastelenroute zuid (ca. 40 kilometer)

 

Het Nationaal Militair Museum in Soest, op de Utrechtse Heuvelrg

3.      Bezoek het Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis in Soest is écht de moeite waard voor een dagje uit!

Ontdek de militaire geschiedenis met een unieke collectie voertuigen, wapens en uniformen. Het museum is geschikt voor alle leeftijden en heel interactief. Niet voor niets wordt het museum jaar in jaar uit bekroond met de titel “Beste uitje van de provincie Utrecht”.

Goed om te weten: vanaf Hotel Kontakt der Kontinenten ben je zo bij het Nationaal Militair Museum. Het is slechts 7 minuten rijden met de auto of 20 minuten fietsen.

 

Utrechtse-heuvelrug-wat-te-doen (3)

4.      Ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Het voorjaar is het perfecte moment om erop uit te gaan en Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. De temperaturen worden weer zachter, de dagen worden langer en de eerste knoppen komen weer aan de bomen.

Met uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, heidevelden en historische landgoederen is de natuur van de Utrechtse Heuvelrug verrassend veelzijdig.

De beste manier om al het moois te ontdekken? Trek je wandelschoenen aan of huur een fiets en stippel een route uit langs highlights zoals de Kaapse Bossen, de Soesterduinen of Landgoed de Paltz.

 

Gasten zwemmen in het buitenzwembad bij Thermen Soesterberg

5.      Ontspan bij Thermen Soesterberg

Een dagje Thermen Soesterberg is echt een verwennerij, vooral in het voorjaar. Midden in de natuur kun je helemaal tot rust komen. Ontspan in de sauna’s, verwen jezelf met een wellnessbehandeling en geniet van de buitenbaden tussen het opkomende groen.

Tip: hou het ontspannen gevoel van de sauna lekker lang vast en combineer je bezoek met een overnachting in ons hotel.

Bekijk het sauna arrangement Bekijk alle arrangementen

 

Bomenmuseum

6.      Bezoek het Bomenmuseum

Het Bomenmuseum in Doorn is een fijne plek om te genieten van rust en natuur. Omringd door groen ontdek je hier een uitgebreide collectie bomen van over de hele wereld. De tuinen zijn heerlijk om doorheen te wandelen, en je komt van alles tegen, van exotische boomsoorten tot bekende inheemse exemplaren. Een leuk voorjaarsuitje voor natuurliefhebbers!

 

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!