7x Leuke binnenactiviteiten op de Utrechtse Heuvelrug

Ben je een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug, maar is het slecht weer? Gelukkig hoeft jouw verblijf niet in het water te vallen. In Soesterberg, Soest en de rest van de Utrechtse Heuvelrug zijn namelijk genoeg leuke uitjes die je ook kunt doen als het regent.

Wat dacht je van een bezoek aan het museum of theater? Of lekker ontspannen en opwarmen in de sauna?

Wij inspireren je graag met deze 7 tips voor binnenactiviteiten op de Utrechtse Heuvelrug!

1. Thermen Soesterberg

Een bezoek aan de sauna is misschien wel de beste activiteit om te doen bij slecht weer. Wellness Thermen Soesterberg bestaat uit meerdere sauna’s met temperaturen die variëren van 50° tot 110° Celsius. Ook zijn er heerlijke baden, rustruimten en een tuin waar je wordt omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. En met een massage of behandeling maak je jouw dagje wellness helemaal compleet.

Tip: combineer je bezoek aan de sauna met een overnachting in ons hotel. Thermen Soesterberg ligt op slechts 5 minuten loopafstand van Kontakt der Kontinenten!

Meer over Thermen Soesterberg   Bekijk het sauna arrangement

 

Sauna-thermen-Soesterberg

2. Museum Huis Doorn

Museum Huis Doorn bestaat niet alleen uit een prachtig gebouw, maar heeft ook interessante tentoonstellingen. In dit museum op de Utrechtse Heuvelrug kom je alles te weten over de geschiedenis van de verwoestende en ingrijpende Eerste Wereldoorlog en het verhaal van keizer Wilhelm II.

Meer over Huis Doorn

3. Bowlen

Bowlen is een leuke activiteit voor jong én oud. Bij Bowling Overhees in Soest kun je gezellig bowlen en genieten van een hapje of drankje aan de bar. Gooi jij als eerste strike? ?

Bowling Overhees

4. Nationaal Militair Museum

Het bezoeken van het Nationaal Militair Museum is één van de leukste activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug. In het museum, gevestigd op de vliegbasis, vind je Nederlands grootste militaire collectie. Bewonder de imposante vliegtuigen aan het plafond en laat je inspireren door de interactieve tentoonstellingen over de oorlog.

Goed om te weten: het Nationaal Militair Museum ligt op slechts 7 minuten rijden vanaf ons hotel.

Meer over het Nationaal Militair Museum

militair-museum-utrechtse-heuvelrug

5. Bioscoop en theater

Ben je een liefhebber van film en theater? Bij Figi in Zeist kun je zowel naar bioscoop als naar het theater! Bekijk de agenda met theatervoorstellingen hier of bekijk de programmering van de bioscoop hier.

Meer over Figi

6. Museum Soest

Museum Soest is een leuke indoor activiteit op de Utrechtse Heuvelrug en dé plek voor wie meer wil leren over de geschiedenis van Soest. Naast het verleden richt het museum zich met wisselende exposities ook op de toekomst en zijn er prachtige werken van Soester Kunstenaars bewonderen.

Meer over Museum Soest

7. Oudheidkamer Doorn

Benieuwd naar de geschiedenis van Doorn? In de Oudheidkamer van Doorn zie en leer je over hoe Doorn er vroeger uitzag en hoe de mensen vroeger leefden. De Oudheidkamer bestaat al sinds 1975 en is sinds 2006 in het mooie Cultuurhuis gevestigd. De collectie bestaat onder andere uit gebruiksvoorwerpen en historisch materiaal zoals boeken, foto’s en documenten.

Meer over de Oudheidkamer Doorn

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!