Wereldse smaken, duurzaam bereid
kook met passie bij ons.

Niels

- Keukenchef

De keuken van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een dynamische omgeving waar creativiteit en samenwerking centraal staan. Een divers team van culinaire talenten werkt hier nauw samen; ieder met hun eigen achtergrond en vaardigheden. Ze verzorgen alle culinaire momenten en spelen een belangrijke rol in de gastbeleving.

Het keukenteam wordt geleid door drie chefs, waaronder Niels Blokker die met zijn passie en expertise niet alleen de kwaliteit van het eten waarborgt, maar ook de ontwikkeling van zijn team stimuleert.

Niels Blokker wist al vroeg dat hij iets met eten wilde doen. “Als kind stond ik al op een krukje naast mijn moeder in de keuken. Ik was nieuwsgierig naar wat ze deed en wilde alles proeven.”

Zijn passie voor eten leidde tot een eerste bijbaan bij een bakker, maar al snel besefte Niels dat hij meer wilde dan alleen brood bakken. “Toen ben ik de stad ingegaan, op zoek naar een baan in een keuken. Uiteindelijk kreeg ik ergens de kans om als keukenhulp te beginnen. Dat was het begin van mijn carrière.”

Na het afronden van zijn opleiding besloot Niels te gaan reizen en zijn culinaire horizon te verbreden. “Ik heb in veel landen gekookt, onder andere in Australië. Daar begon ik weer in de afwas, maar al snel groeide ik door naar de keuken. Tijdens mijn reizen heb ik in veel verschillende bedrijven gewerkt, van kleine restaurants en cafés tot sterrenzaken.”

Vooral de afwisseling binnen hotels spreekt Niels aan: “Werken in een hotel is erg divers. Je kookt niet alleen voor de lunch of het diner, maar verzorgt ook het ontbijt en de hapjes tijdens borrels. En dat voor een grote verscheidenheid aan gasten. Ook ben je als keuken binnen een hotel onderdeel van een veel groter geheel en werk je nauw samen met andere afdelingen. Niet alleen met de bediening, maar bijvoorbeeld ook met de front office of reserveringen.”

De weg naar Kontakt der Kontinenten

Niels kwam voor het eerst terecht bij Kontakt der Kontinenten via een chef die hij kende uit een ander hotel. Hij ging aan de slag als souschef, maar na 3,5 jaar had hij behoefte aan groei en ontwikkeling. “Toen heb ik een tijd op andere plekken gewerkt. Totdat er een paar jaar geleden bij Kontakt der Kontinenten weer een vacature vrijkwam. Ze zochten iemand om de keuken van het hotels’ restaurant KonneKt te ondersteunen en verder te ontwikkelen. Toen ben ik teruggekomen”

Wat hem vooral terugtrok naar Kontakt der Kontinenten was het teamgevoel binnen de organisatie. “Het is een redelijk grote organisatie, maar het voelt kleinschalig omdat we geen onderdeel zijn van een keten. We ondernemen hier echt samen en als medewerker heb je veel inspraak. De kernwaarden — verbindend, nieuwsgierig, proactief en inspirerend — zijn niet alleen iets wat we naar buiten toe communiceren, maar voelen we intern ook. Bovendien gaat goed zorgen voor medewerkers hier voor op het behalen van omzet. Dat is vrij uniek in de horecawereld.”

Blije gasten én collega’s

Als keukenchef is Niels verantwoordelijk voor het leiden van het keukenteam samen met twee collega-chefs. “We runnen de keuken, bewaken de kwaliteit van het eten en zorgen voor de doorontwikkeling van ons product. Mijn focus ligt vooral op het creatieve deel. Ik ben continu op zoek naar nieuwe producten en werk veel samen met leveranciers. Daarnaast kijk ik naar hoe ik ons team kan ondersteunen in hun groei.”

Wat Niels het meest voldoening geeft, is de ontwikkeling van zijn team en de blije gezichten van zowel gasten als collega’s. “Het mooiste compliment is als gasten of collega’s tevreden zijn. Dat geeft me enorm veel energie.” Hij vindt het belangrijk dat zijn team samenwerkt op een manier die niet hiërarchisch is. “We helpen elkaar en werken echt als een team. Het draait om lekker koken en samen iets moois neerzetten.”

Een mensgerichte werkomgeving

De menselijke benadering en het persoonlijke contact binnen Kontakt der Kontinenten vindt Niels bijzonder. “We kijken echt naar elkaar om. Als iemand het even moeilijk heeft, staan we voor elkaar klaar. Ook bij het maken van roosters houden we rekening met privéomstandigheden. Of je nu een vaste oppasdag hebt of tijd wilt vrijmaken voor een hobby; er is altijd ruimte voor overleg.”

Voor Niels persoonlijk is die balans tussen werk en privé extra belangrijk, aangezien hij MS heeft. “Mijn collega’s houden daar goed rekening mee. Ze roosteren mij maar vier dagen in en stimuleren me om voldoende pauze te nemen. Dat soort mensgerichtheid zie je niet overal, maar het zorgt ervoor dat medewerkers zich gewaardeerd voelen.”

Vrijheid om te ondernemen

Wat Niels vooral aanspreekt bij Kontakt der Kontinenten, is de ruimte die hij krijgt om maatschappelijk betrokken te ondernemen. “We werken veel samen met leveranciers die een sociale of duurzame missie hebben en bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Qua kosten is dat soms uitdagend, maar binnen onze organisatie is dat altijd bespreekbaar. Ik krijg de vrijheid om te ondernemen en dat te doen op een manier die bij mij past. Dat vind ik ontzettend waardevol.”

Samenwerken en maatschappelijke betrokkenheid

Niels zou Kontakt der Kontinenten zonder twijfel aanraden als werkgever. “Het werkplezier is hier ontzettend hoog. Iedereen voelt zich verbonden en je ziet de kernwaarden in elke medewerker terug. Gasten merken dat ook; we krijgen regelmatig te horen dat ons team zo vrolijk is en dat ons werkplezier zichtbaar is. Dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Bij Kontakt der Kontinenten draait het om meer dan alleen werken; het gaat om samenwerken, persoonlijke groei en maatschappelijke betrokkenheid. Niels sluit af: “Hier kan ik doen waar ik goed in ben en tegelijkertijd anderen helpen groeien. Dat maakt het voor mij de ideale werkplek.”

Heb jij ook interesse om te werken bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten?  Bekijk de vacatures Neem contact op

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!