De keuken van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een dynamische omgeving waar creativiteit en samenwerking centraal staan. Een divers team van culinaire talenten werkt hier nauw samen; ieder met hun eigen achtergrond en vaardigheden. Ze verzorgen alle culinaire momenten en spelen een belangrijke rol in de gastbeleving.
Het keukenteam wordt geleid door drie chefs, waaronder Niels Blokker die met zijn passie en expertise niet alleen de kwaliteit van het eten waarborgt, maar ook de ontwikkeling van zijn team stimuleert.
Niels Blokker wist al vroeg dat hij iets met eten wilde doen. “Als kind stond ik al op een krukje naast mijn moeder in de keuken. Ik was nieuwsgierig naar wat ze deed en wilde alles proeven.”
Zijn passie voor eten leidde tot een eerste bijbaan bij een bakker, maar al snel besefte Niels dat hij meer wilde dan alleen brood bakken. “Toen ben ik de stad ingegaan, op zoek naar een baan in een keuken. Uiteindelijk kreeg ik ergens de kans om als keukenhulp te beginnen. Dat was het begin van mijn carrière.”
Na het afronden van zijn opleiding besloot Niels te gaan reizen en zijn culinaire horizon te verbreden. “Ik heb in veel landen gekookt, onder andere in Australië. Daar begon ik weer in de afwas, maar al snel groeide ik door naar de keuken. Tijdens mijn reizen heb ik in veel verschillende bedrijven gewerkt, van kleine restaurants en cafés tot sterrenzaken.”
Vooral de afwisseling binnen hotels spreekt Niels aan: “Werken in een hotel is erg divers. Je kookt niet alleen voor de lunch of het diner, maar verzorgt ook het ontbijt en de hapjes tijdens borrels. En dat voor een grote verscheidenheid aan gasten. Ook ben je als keuken binnen een hotel onderdeel van een veel groter geheel en werk je nauw samen met andere afdelingen. Niet alleen met de bediening, maar bijvoorbeeld ook met de front office of reserveringen.”