Bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is werken in de bediening veel meer dan tafels dekken en borden afruimen. Het betekent onderdeel zijn van een hechte gemeenschap waarin collega’s samenwerken als één team en gasten zich altijd welkom voelen. De werksfeer is dynamisch, de dagen zijn nooit hetzelfde, en de diversiteit van gasten en collega’s zorgt voor inspirerende ontmoetingen. Het draait om verbinding, nieuwsgierigheid, proactiviteit en inspiratie — kernwaarden die in de praktijk écht tot leven komen.
“Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik in de horeca zou gaan werken, dan had ik je niet geloofd,” begint Mieke Huiden met een glimlach. Als Medewerker Bediening Ontbijt & Lunch werkt ze inmiddels twee jaar met veel plezier bij Kontakt der Kontinenten. Haar route naar deze baan verliep onverwacht: “Ik woon al jaren in Soesterberg en wandelde vaak langs het hotel zonder te beseffen dat het ook voor mij een werkplek kon zijn.”
Tijdens een burendag in 2022 bezocht Mieke het hotel voor het eerst. “Ik voelde me meteen thuis. De sfeer, de inrichting — het paste helemaal bij mij.” Na een spontane ontmoeting met de medewerkers tijdens de burendag besloot ze te solliciteren, ondanks dat ze geen horeca-ervaring had. “Ik had wel een zorgachtergrond en mantelzorg gedaan, dus zorgen voor mensen zat al in me. De overstap naar de horeca voelde ineens heel logisch.”