Serveer wereldse gastvrijheid: waar service écht persoonlijk is

Mieke

- Medewerker Bediening Ontbijt & Lunch

Bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is werken in de bediening veel meer dan tafels dekken en borden afruimen. Het betekent onderdeel zijn van een hechte gemeenschap waarin collega’s samenwerken als één team en gasten zich altijd welkom voelen. De werksfeer is dynamisch, de dagen zijn nooit hetzelfde, en de diversiteit van gasten en collega’s zorgt voor inspirerende ontmoetingen. Het draait om verbinding, nieuwsgierigheid, proactiviteit en inspiratie — kernwaarden die in de praktijk écht tot leven komen.

“Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik in de horeca zou gaan werken, dan had ik je niet geloofd,” begint Mieke Huiden met een glimlach. Als Medewerker Bediening Ontbijt & Lunch werkt ze inmiddels twee jaar met veel plezier bij Kontakt der Kontinenten. Haar route naar deze baan verliep onverwacht: “Ik woon al jaren in Soesterberg en wandelde vaak langs het hotel zonder te beseffen dat het ook voor mij een werkplek kon zijn.”

Tijdens een burendag in 2022 bezocht Mieke het hotel voor het eerst. “Ik voelde me meteen thuis. De sfeer, de inrichting — het paste helemaal bij mij.” Na een spontane ontmoeting met de medewerkers tijdens de burendag besloot ze te solliciteren, ondanks dat ze geen horeca-ervaring had. “Ik had wel een zorgachtergrond en mantelzorg gedaan, dus zorgen voor mensen zat al in me. De overstap naar de horeca voelde ineens heel logisch.”

Gastvrijheid en verbinding

Het contact met gasten en collega’s vindt Mieke het leukste aan haar werk. “Je ontmoet zoveel verschillende mensen. Van conferentiegasten tot mensen die gewoon even langskomen voor een kop koffie. Sommige gezichten herken je al van eerdere bezoeken; dat maakt het extra leuk.” Haar collega’s ziet ze als familie. “We zijn een klein team, maar we doen het samen. Iedereen helpt elkaar en dat voelt vertrouwd.”

De verschillende nationaliteiten binnen het team vindt Mieke bijzonder inspirerend. “We leren zoveel van elkaar. Engels praten gaat me inmiddels makkelijk af, en ik heb zelfs wat Spaanse woorden opgepikt van collega’s. Het is mooi om te zien hoe iedereen zich openstelt voor elkaars cultuur en tradities.”

Mieke’s dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van het ontbijt- en lunchbuffet in restaurant KonneKt, het gastvrij ontvangen van gasten en ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt. “Ik zorg ervoor dat alles netjes klaarstaat voordat de gasten komen. Tijdens het ontbijt en de lunch blijf ik alert op wat er nodig is en spring ik bij waar nodig. Daarnaast ben ik er voor de a la carte gasten, dat maakt het werk erg dynamisch. Geen dag is hetzelfde; dat maakt het werk juist zo leuk.”

Ook de maatschappelijke betrokkenheid van Kontakt der Kontinenten spreekt haar aan. “We steunen goede doelen zoals Made Blue en de Nacht van de Vluchteling. Dat vind ik belangrijk. Het geeft extra betekenis aan wat we doen.”

Groei en ontwikkeling

Werken bij Kontakt der Kontinenten biedt volop kansen om te groeien. “Toen ik begon, had ik geen horeca-ervaring, maar ik kreeg de ruimte om alles te leren. Dat gun ik nieuwe collega’s ook. Daarom hoop ik dat ons team nog wat groter wordt, zodat we nieuwe medewerkers goed kunnen begeleiden.”

Wereldse gastvrijheid

Voor Mieke betekent ‘wereldse gastvrijheid’ meer dan alleen vriendelijk zijn. “Het gaat om openstaan voor anderen, ongeacht hun achtergrond of taal. Als ik kan, begroet ik gasten in hun eigen taal. Dat maakt het contact persoonlijker.”

Een baan met betekenis

Waarom ze haar werk zo waardeert? “Elke dag is anders en de gasten maken het werk speciaal. Het zijn juist de kleine momenten die het doen. Een buurvrouw die even langskomt voor een praatje of een gast die met een glimlach vertrekt. Die oprechte ontmoetingen geven mij energie.”

Met haar enthousiasme en betrokkenheid is Mieke een waardevolle schakel binnen het team. Haar advies aan toekomstige collega’s? “Wees nieuwsgierig en sta open om te leren. Bij Kontakt der Kontinenten krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, ook zonder horeca-ervaring.”

Heb jij ook interesse om te werken bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten?

Bekijk de vacatures Neem contact op

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!