Het verhaal van KonneKt

Waarom kijken naar de verschillen, als je ook kunt kijken naar de gelijkenissen?

Door de geschiedenis als voormalig missiehuis en klooster, waarbij de missionarissen werden uitgezonden en over de wereld reisden, zit maatschappelijke betrokkenheid en interesse in andere landen verankerd  in het DNA van Kontakt der Kontinenten.

In KonneKt, het hart van het hotel, kun je daarom niet alleen fijn samenkomen en lekker eten en drinken, maar je ook laten inspireren door de wereld.

Bewonder de bijzondere verzameling van wereldse souvenirs en ontdek de verrassende overeenkomsten tussen verschillende culturen.

We vertellen je er graag meer over!

Food

Van Gazpacho tot Minestrone of Tom Ka Kai: soep eten we over de hele wereld. In de vakkenkasten boven de keuken en op het food court staat een unieke verzameling van soepterrines.

Elk seizoen stellen de keukenchefs van KonneKt een nieuwe kaart samen waarbij duurzaamheid voorop staat. Hierbij werken ze zoveel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen en bestellen ze bij voorkeur bij lokale leveranciers. Zo blijft de CO2 uitstoot, en dus de impact op het milieu, zo laag mogelijk.

Human

In de Afrikaanse “human” zone staan Afrikaanse kleuren, patronen en manden centraal.

Naast het tribale Afrikaanse beeld staat een zelfportret van Picasso. Herken jij de gelijkenissen?

Divine

Het thema “divine” beslaat de volledige bar en is geïnspireerd door religieuze gebouwen over de wereld. Marmer- en goudkleuren domineren en rituele stenen beelden en voorwerpen uit onder meer Peru, Nieuw-Genua en Afrika sieren de stellingen.

 

Crafts

Ook handwerk is iets wat we terugzien over de hele wereld. Denk maar aan het gebruik van rotan en riet en het vlechten van bijvoorbeeld manden.

Decoration & arts

In de zone “decoration & arts” vind je een kleurrijke verzameling aan strepen, versieringen en bloemmotieven. Ook hier zijn de gelijkenissen verrassend, want motieven op klederdracht uit Marken blijken precies te lijken op gebreide kleding uit Zuid-Amerika.

 

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!