Fase 3

'KonneKt', restaurant, bar & lounge

KonneKt brengt niet alleen meer capaciteit, maar biedt met een volledig vernieuwd concept vanaf september 2020 alle ingrediënten voor een culinaire totaalbeleving. Het restaurant is immers meer dan alleen een plek om te eten of drinken; het is een ongedwongen ontmoetingsplek in het hart van het hotel. Het ontwerp is met zorg gekozen en sluit naadloos aan op het wereldse dna van onze historische locatie. Verbinding en culturele gelijkenissen vormen hierbij het uitgangspunt. Dit is terug te zien in het interieur én een verrassend aanbod van eten en drinken. En hoewel het interieur modern is, zorgt het gebruik van grote raampartijen dat originele details van het gebouw, zoals het glas-in-lood, eer aan worden gedaan.

KonneKt-logo

Wat gaat er gebeuren?

Het oude restaurant en de bar zijn gesloopt en worden volledig opnieuw opgebouwd en ingericht. Qua capaciteit wordt er flink uitgebreid én bieden het restaurant, de bar en lounge straks een vernieuwende en verrassende wereldse beleving.

Wereldse inspiratie

Voor het interieur hebben we onze inspiratie zowel van dichtbij huis als van ver gehaald. In plaats van te kijken naar de verschillen, vormen juist onverwachte culturele gelijkenissen het uitgangspunt. Denk bijvoorbeeld aan de oer-Hollandse klederdracht uit Marken die dezelfde motieven heeft als klassiek Peruaans breiwerk. Picasso’s zelfportret toont als een Afrikaans stammenmasker, stoffen van Helmondse makelij staan in de wereld bekend als typisch Afrikaans, de oh zo Hollandse aardappelen met bloemkool eet men in India als Aloo Gobi en heldere blauwe ogen die niet alleen zijn voorbehouden aan West-Europeanen.

Zo gaat het worden

Gasten die vanuit de lobby het nieuwe paviljoen betreden treffen straks een open ruimte die wordt omgeven door het weelderige groen van buiten. Deze nieuwe verblijfsruimte beschikt over een atrium met een koffie- en theecorner en comfortabel en sfeervol meubilair.

Een lounge met meerdere eet- en drinkfuncties biedt de ruimte aan grotere gezelschappen. Zo kunnen groepen uit de naastgelegen Sint Jan zaal voortaan dicht bij hun zaalruimte worden ontvangen.

Op de plek waar zich nu de bar bevindt zal een centrale liftvoorziening worden gerealiseerd die het souterrain en de etages Afrika en zaal Steyl met elkaar gaat verbinden. Gasten en mindervaliden kunnen vanuit de lift via een loopbrug zaal Steyl bereiken.

Vervolgens het restaurantgedeelte zelf; een multifunctioneel foodcourt met frontcooking- en sappenstation bestaande uit verschillende buffetten. Een iconische bar met op de hoek een ‘raw bar’ die al bij binnenkomst zorgt voor de nodige vers beleving. De zitplaatsen voor ontbijt, lunch, borrel of diner bevinden zich in meerdere zones en sferen.

Via het restaurantpaviljoen vinden gasten straks tevens de weg naar het vernieuwde terras met een buitenkeuken aan de tuinzijde.

Meer weten?

Bekijk onze pagina met alle informatie over de ontwikkelingen binnen Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten.