Rustpunt en donaties voor Nacht van de Vluchteling

23 mei 2024

Op 15 en 16 juni 2024 vindt de 15e editie van de Nacht van de Vluchteling plaats. Door het lopen van verschillende wandelroutes, tonen duizenden deelnemers hun solidariteit met de miljoenen mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Tegelijkertijd zamelen ze geld in voor noodhulp.

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 10, 20 of 40 kilometer in verschillende steden. De 40 kilometer nachtroutes verbinden steden met elkaar en hebben onderweg vier rustpunten. Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten fungeert opnieuw als rustpunt op de route van Amersfoort naar Utrecht.

“Wij doen dit jaar weer mee als rustpunt om wandelaars een gastvrije plek te bieden om even bij te komen. In 2022 zagen we zelf hoe ontheemde gezinnen uit Oekraïne in ons hotel aankwamen. Het was fijn om deze mensen in nood te kunnen helpen. Daarom ondersteunen we Stichting Vluchteling van harte,” zegt René Giel, directeur van Kontakt der Kontinenten.

Naast het bieden van een rustplaats, levert Kontakt der Kontinenten dit jaar wederom een financiële bijdrage. Een aantal medewerkers zal meelopen op de 20 kilometer route vanuit Amersfoort om geld in te zamelen. “Ik ben trots op ons team dat zich vrijwillig inzet door mee te wandelen en zo bijdraagt aan hulp voor vluchtelingen. Donaties zijn welkom via deze link.”

Klik hier om te doneren

Over Stichting Vluchteling
De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling. Deze noodhulporganisatie biedt, samen met lokale partners, levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden in de ernstigste humanitaire crises wereldwijd.

In 2023 waren er maar liefst 5500 deelnemers en 15 routes in tien steden. Met ruim 45.000 sponsoren haalde Stichting Vluchteling een fantastisch bedrag op van meer dan 1.3. miljoen euro! Hiermee konden zij onder andere Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketten voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrië en ondersteunden ze met onder andere voeding in Ethiopie en Burkina Faso.

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en de volgende editie belandt ook in jouw inbox!

Zakelijk nieuws

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!