WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

Watoto Vriendendag

Watoto is een christelijke organisatie die ontstaan is uit een lokale kerk, de Watoto Church, in Oeganda. De organisatie biedt een breed pakket van zorg en hulp. Het werk begon als een reactie op het schrikbarende aantal wezen en kwetsbare vrouwen in Oeganda. Watoto redt mensen, en brengt de nieuwe leiders groot, die op hun beurt weer bijdragen aan de opbouw van hun land (Rescue – Raise – Rebuild).

Watoto is afhankelijk van sponsoren, donateurs en vrienden om het werk in Oeganda voort te zetten. Watoto is haar vrienden daar bijzonder dankbaar voor en organiseert als bedankje op zaterdag 1 juli 2017 de Watoto Vriendendag.
Deze derde editie van de vriendendag vindt plaats in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg, een ontmoetingsplaats voor wereldburgers.

Watoto Nederland ondersteunt als kantoor Watoto in Oeganda. Watoto draagt bij aan diverse projecten: waaronder Baby Watoto, Watoto Child Care & Living Hope.
Baby Watoto is een thuis voor verlaten en kwetsbare baby’s (0-2 jaar), van pasgeborenen tot peuters. Zij worden onder andere aangetroffen op straat, in afvalcontainers, ziekenhuizen of politiebureaus. Als de baby’s oud genoeg zijn verhuizen zij naar een Watoto Home in een Watotodorp. Zij gaan wonen in een huis met hun nieuwe pleegmoeder en acht broers of zussen. Daar vervolgen zij hun weg van kind tot afgestudeerde om de volgende sterke generatie te worden.
Living Hope is gericht op vrouwen: zij zijn veelal door hun man verlaten of weduwe, en daarom vaak alleenstaande HIV+ besmette moeders. Living Hope is in 2008 opgericht om deze vrouwen hun waardigheid weer terug te geven. Dit doet Watoto door:
Kwaliteit van leven verbeteren door hen te ondersteunen met eten, kleding, onderdak en medische zorg
-Medicatie in combinatie met therapie en psychische begeleiding
-Praktische vaardigheden aan te leren waar zij een bestaan mee op kunnen bouwen en ondersteuning bieden bij het opzetten van kleine ondernemingen en door middel van het verstekken van microkredieten.
-Keep a girl in school (ondergoed en sanitair verschaffen aan meisjes in de puberteit).
Om bovenstaand werk voort te zetten hebben wij continu sponsoren, donateurs en vrienden nodig.
Je kunt zowel een Baby, kind, pleegmoeder of het project Living Hope maandelijks ondersteunen.

De doelstelling van Kontakt der Kontinenten is om mensen te interesseren voor mondiale vraagstukken, hen bewust te maken van hun wereldburgerschap en om hen te bewegen een bijdrage te leveren aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving. In het kader van deze doelstelling biedt Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten Watoto de locatie aan voor de Vriendendag op 1 juli 2017.

Kontakt der Kontinenten biedt maatschappelijke organisaties die bijdragen aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving graag een podium.

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo