WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin - gratis parkeren

Eten en drinken in Tanzania

Wereldse Wetenswaardigheid: Tanzania

Het nationale voedsel van Tanzania is ugali, een maïs-of gierstpap te vergelijken met griesmeel die wordt gegeten met kip, geit, rundvlees, spinazie en met saus en kruiden op smaak wordt gebracht. Voor tussendoor samosas (een soort loempia) of chapati (stevige pannenkoek). Niet verbazingwekkend wordt langs de kust en rond de meren veel vis gegeten, vaak gecombineerd met rijst en op smaak gebracht met kokos, tamarinde en kruiden.
Bij een echt traditionele Tanzaniaanse maaltijd zit de bezoeker op een matje op de vloer. Met drie vingers van de rechterhand neemt hij een portie ugali of rijst. Van stoofschotels en groenten maakt hij met de hand kleine balletjes. De gerechten krijgen op die manier een heel andere smaak. De nationale drank is chai (thee) die bij alle gelegenheden kan worden gedronken. In het volop koffieproducerende land vind je vrijwel uitsluitend oploskoffie. Softdrinks en sap zijn overal verkrijgbaar. Probeer ook de lokale frisdranken Stoney Tangawiz (met gember) en Krest (bitter lemon). Van vrijwel alle lokale vruchten wordt sap gemaakt, van mango tot suikerriet.
Alcohol wordt veel gedronken. Alcoholgebruik is een erfenis – zeggen de Tanzanianen – uit het verleden, toen de ouderen onder het genot van drank de zaken van de dag doornamen. Bekende bieren zijn Kilimanjaro en Serengeti, lokaal gebrouwen bier is pombe (uit bananen of bamboe). Het wordt in hoog tempo gedronken – niet zelden uit de kruik – en heeft een hoog alcoholpercentage. Konyagi – gemaakt van suikerriet – is de lokale sterke drank. Het is kleurloos, goedkoop, te krijgen in flessen van verschillende maten, maar ook in plastic zakjes.

Bron: Landenreeks – Nico Kussendrager – KIT Publishers

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo