WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

Seizoensgerecht: winters toetje

Noors Kerstdessert

Risgrøt uit Noorwegen

Een veel gegeten kerstdessert is risgrøt. De met suiker en kaneel besprenkelde rijstepap wordt (natuurlijk) ook in andere weekends gegeten, maar met kerst krijgt hij iets bijzonders. Dan gaat er namelijk één amandel in de pap. Degene die de amandel in zijn bord aantreft, krijgt een prijs, vaak een stuk marsepein. Omdat rijst een duur importproduct was, bleef het bereiden en eten ervan lange tijd voorbehouden aan welgestelden. Noren die het minder breed hadden, aten pap die van gerst, haver en rogge was gemaakt.

De ingrediënten
1 liter melk
1/2 doorgesneden vanillepeul
120 gram dessertrijst
snuifje zout
eventueel: snuifje saffraan, snuifje kaneel
amandelessence
150 gr suiker (of naar smaak)
2 eieren
1 hele gepelde amandel

De bereiding
Kook de melk met de vanillepeul. Giet de rijst in de kokende melk en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken, samen met het zout en eventueel een snuifje kaneel en saffraan.

Geniet van dit lekkere (Kerst) dessert!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  •  

    Spelershotel Dutch Open Tennis

    Na ruim tien jaar keert de Dutch Open onder de naam ‘Van Mossel Kia Dutch Open’ terug naar Amersfoort. Het tennistoernooi waar tientallen …
  •  

    Nacht van de Vluchteling

    Het zit er op, de Nacht van de Vluchteling is voorbij! Ruim 850 wandelaars hebben tijdens hun 40 kilometer lange wandeltocht van Utrecht naar …
  •  

    NK Blindproeven groot succes

    Op 26 mei vond de tweede editie van het ‘CONCOURS LE VIN EN DIRECT’ of te wel het Nederlands Kampioenschap Blindproeven plaats. De organisatie …

Wij gebruiken cookies. Met deze cookies verbeteren wij de gebruiksvriendelijkheid van onze website. Daarnaast kunnen wij je hierdoor gepersonaliseerde content bieden op kontaktderkontinenten.nl, via onze andere kanalen en andere media. Als je verder surft, accepteer je onze cookies. NB. Wij onthouden je keuze, zodat je deze vraag bij een volgend bezoek niet meer te zien krijgt. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten