Pop-up restaurant geopend in de Ceciliakapel van Klooster Cenakel

Ontbijten, lunchen en dineren waar vroeger de nonnen in stilte, afzondering en gebed leefden; het kan in de bijzondere ambiance van de Ceciliakapel, waar het nieuwe ‘pop-up’ restaurant van Kontakt der Kontinenten sinds december zijn intrede heeft gedaan. Aanleiding voor de opening van het pop-up restaurant is de grootschalige verbouwing die momenteel in het oorspronkelijke restaurant, ProefLokaal De Wereld, plaatsvindt.

Tijdens de verbouwingsperiode vormen de indrukwekkende muurschilderingen en glas-in-lood ramen van de Ceciliakapel het decor voor het ontbijt, de lunch en het diner. De bar heeft een tijdelijke nieuwe bestemming in de Wintertuin gekregen. Beide ruimtes zijn volledig aangepast en sfeervol ingericht waardoor gasten, zoals gewend, nog steeds kunnen rekenen op culinaire verwennerij.

Ruimte voor werelds culinaire beleving

De bouw van het nieuwe restaurant is onderdeel van een meerjarig verbouwingsproject. Fase 1 bestond uit het vernieuwen en uitbreiden van de keuken en fase 2 betrof de realisatie van een compleet nieuwe toiletgroep in het souterrain. Deze fases zijn beide succesvol afgerond. Nu is het tijd voor de laatste én meest ingrijpende fase. De vernieuwing van het restaurant. Tijdens deze fase wordt het restaurant opnieuw opgebouwd en ingericht. Er ontstaat meer ruimte. Letterlijk, door het aantal zitplaatsen dat flink wordt uitgebreid. Maar ook door het gebruik van grote raampartijen die een weids uitzicht over de bostuin geven en tevens originele details, zoals het glas-in-lood, nog beter tot zijn recht laten komen.     

Het restaurant, de barzone en de servicelounge worden straks uitgerust met alle gemakken en faciliteiten voor een werelds culinaire beleving. Een food court met een ‘front cooking belevingsstation’ en een ‘raw bar’ zijn slechts enkele voorbeelden van het totaal vernieuwde concept. Het restaurant blijft uiteraard een ontmoetingsplek voor wereldburgers en is daarmee een fijne social space om te ontbijten, lunchen, borrelen en te dineren. De bouwwerkzaamheden zullen in de zomer van 2020 worden afgerond. 

Meer weten over de werkzaamheden en voortgang van het project? Kijk dan op de pagina ontwikkelingen.

Meer over de ontwikkelingen

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo