Kontakt der Kontinenten stelt 11,6 miljoen liters drinkwater beschikbaar in ontwikkelingslanden

Made Blue cheque

Met dank aan het Water voor Water project van Kontakt der Kontinenten zijn er dit jaar al 11.674.400 liters schoon drinkwater beschikbaar gemaakt in ontwikkelingslanden zoals Ethiopië, Vietnam en Senegal.

Kontakt der Kontinenten ontving vorige week de cheque van de MADE BLUE Foundation, de organisatie die het water beschikbaar heeft gemaakt en waar het hotel sinds 2020 ambassadeur van is. De realisatie van het water betekent ook een besparing van 81 ton CO2 uitstoot en geeft 160 mensen in ontwikkelingslanden toegang tot schoon drinkwater.

Water voor Water

Voor elke fles water die het conferentiehotel op tafel zet wordt een bedrag aan MADE BLUE geschonken. Elke fles zorgt voor 1.000 keer zoveel drinkwater in landen waar permanent waterschaarste heerst. Daarnaast kunnen organisatoren bij het reserveren van hun bijeenkomst bij Kontakt der Kontinenten een vrijwillige donatie aan MADE BLUE geven.

Over MADE BLUE

De stichting MADE BLUE heeft als missie schoon drinkwater voor iedereen. 844.000.000 mensen hebben nog altijd geen toegang tot veilig water. Sinds hun oprichting eind 2014 realiseerde MADE BLUE al bijna 8 miljard liter schoon drinkwater namens meer dan 350 ambassadeurs.

MVO bij Kontakt der Kontinenten

Kontakt der Kontinenten wil haar gasten niet alleen nú van onze wereld laten genieten. Maar ook in de toekomst. Het hotel is dan ook trotse bezitter van het Green Key Goud certificaat; de hoogst haalbare classificatie van hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven binnen onze branche. Binnen het MVO beleid van Kontakt der Kontinenten zijn er, naast het Water voor Water project, nog meer duurzame initiatieven zoals het planten van bomen via Hotels for Trees en het gebruik van duurzaam linnengoed van Blycolin.

Lees meer over de MVO initiatieven van Kontakt der Kontinenten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo