WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

Winters dessert met pecannoten

Deze decembermaand heeft onze sous-chef Tim een heerlijk dessert voor je gevonden. Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor het kerstdiner, dan is dit een heerlijke suggestie. En het mooie is dat je het al een dag eerder kunt maken.

Pecannoten komen van nature voor in het zuiden van de Verenigde Staten. De indianen aten en verhandelden deze noot al ver voordat de Europeanen kwamen in Noord-Amerika. President Thomas Jefferson (1743-1826) plantte deze bomen in zijn eigen boomgaard en cultiveerde ze verder. Naast dat de pecan superlekker is, heeft hij ook geneeskrachtige eigenschappen en is hij goed voor het brein en je denkvermogen. Ook mooi meegenomen.

Panna cotta met pecannoten en twee soorten chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

Panna cotta
200 ml melk
300 ml slagroom
75 gr witte chocola
1 vanille stokje
4 blaadjes gelatine

Crème voor de chocoladegarnering
100 gr pure chocola
100 ml slagroom

Gekarameliseerde pecannoten
50 gr suiker
1 el water
100 gr pecannoten

Bereidingswijze

Panna cotta
Laat de gelatine weken in koud water. Breng de melk en slagroom in een pannetje aan de kook. Snij het vanillestokje open, verwijder het merg en voeg dit bij het melk- en slagroommengel. Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatine uit en los dit op in de room. Roer goed door elkaar. Voeg nu de witte chocola in kleine stukjes toe en blijf roeren tot alle chocola is opgelost. Verdeel de panna cotta over vier mooie schaaltjes of glazen en laat buiten de koelkast afkoelen tot kamertemperatuur. Dan laten opstijven in de koelkast.

Karamel
Verwarm de suiker met het water in een pannetje. Als het bruin wordt en begint te borrelen, roer je het door elkaar met een garde. Verdeel de pecannoten over een stuk bakpapier. Giet de hete karamel er overheen en laat het geheel hard worden.

Garnering
Breng de slagroom aan de kook en snij of breek de chocola in stukjes. Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocola toe. Maak er al roerend een gladde saus van. Laat het iets afkoelen.

Afmaken

Haal de witte panna cotta uit de koelkast. Verdeel met een lepel de chocoladegarnering over de panna cotta. Breek de pecannoten met karamel in stukken en dresseer dit op de chocoladegarnering.

Eet smakelijk!

Voor een winters dessert van Kontakt der Kontinenten

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo