Militair Museum arrangement

Op ontdekking in de Utrechtse Heuvelrug! Het Militair Museum Arrangement combineert een indrukwekkend bezoek aan het Nationaal Militair Museum met een overnachting in Kontakt der Kontinenten te Soesterberg.

Goed om te weten: ons hotel voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM. U kunt hier dus gegarandeerd genieten van een veilig én onbezorgd verblijf. Wilt u meer informatie? Bekijk dan hier onze maatregelen of neem contact op via info@kontaktderkontinenten.nl of 0346 – 35 17 55. De maatregelen van het Nationaal Militair Museum leest u op hun website.

  HET MILITAIR MUSEUM ARRANGEMENT

  VANAF €64,50 PER PERSOON, PER NACHT

  (exclusief toeristenbelasting)

  booking-award-social_media

  Nationaal Militair Museum

  Op de plek waar in 1913 de Koninklijke Landmacht de Luchtvaartafdeling startte, staat nu het Nationaal Militair Museum. Het gebouw is ontworpen door architect Dick van Wageningen en is indrukwekkend met haar 13 meter hoge glazen buitenwanden. In het ‘Arsenaal’ is 5000 jaar aan militaire geschiedenis samengebracht, met onder andere topstukken uit de militaire luchtvaartgeschiedenis en een Leopard gevechtstank.

  Naast het indrukwekkende Arsenaal zijn er zes themaruimtes zoals ‘Ontdek het zelf’, ‘Ontdek het uniform’ en ‘De mensen achter de krijgsmacht’, waar het verhaal van de krijgsmacht verteld wordt.

  militair-museum-arrangement
  sauna-arrangement-overnachting

  Overnachten

  De knusse hotelkamers van Kontakt der Kontinenten bevinden zich in twee bijzondere en historische panden: een voormalig missiehuis met fraaie glas-in-loodramen en Klooster Cenakel met prachtige wandschilderingen. In beide gebouwen zijn diverse zitjes en lounges waar u boeken, tijdschriften en gratis koffie- en theefaciliteiten vindt. 

  Is het lekker weer? Dan bent u van harte welkom op het terras of om te relaxen in een van de zitzakken of hangmatten. En na een overnachting in een van onze heerlijke bedden, kunt u de volgende ochtend uitgerust genieten van het ontbijtbuffet in restaurant KonneKt.

  Park Vliegbasis Soesterberg

  Niet alleen het Nationaal Militair Museum zelf is een bezoek waard, ook de omgeving heeft veel te bieden. Park Vliegbasis Soesterberg bestaat uit een ruim 380 hectare groot natuurgebied waar u fietsend, wandelend of onder begeleiding van een gids het bijzondere militaire erfgoed kunt ontdekken.

  Tip: regelmatig worden er op Park Vliegbasis Soesterberg excursies georganiseerd. Onder begeleiding van een gids betreedt u delen van het Park die niet vrij toegankelijk zijn en krijgt u toegang tot enkele historische gebouwen. 

  Bos
  Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug

  Tips voor de Heuvelrug

  Door de ligging op de Utrechtse Heuvelrug is er in de omgeving van Kontakt der Kontinenten en Soesterberg een groot aanbod aan activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een fietstocht of juist een ontspannen wellnesservaring in Thermen Soesterberg. Wij inspireren u graag met leuke tips voor de Heuvelrug

  Een nóg fijner verblijf

  Maak uw verblijf nóg completer door een van de onderstaande extra’s bij te boeken. Dit kan direct tijdens het boekingsproces. 

  Kdk-picknick (14)