Hier blijft u op de hoogte

De vernieuwing en uitbreiding van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een flink project. Omdat we trots zijn op onze plannen én omdat we het belangrijk vinden om u op de hoogte te houden van de voortgang, vindt u op deze pagina alle informatie. Zo kunt u alles lezen over het project en de verschillende fases.  Daarnaast kunt u een tijdlijn bekijken en hebben we een overzicht met veelgestelde vragen gemaakt. Ook kunt u hier lezen met welke partners wij samen bouwen aan een mooier Kontakt der Kontinenten.

Mist u nog iets? Of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via info@kontaktderkontinenten.nl.

Laatste nieuws

Pop-up restaurant geopend

Pop-up restaurant geopend in de Ceciliakapel van Klooster Cenakel

Ontbijten, lunchen en dineren waar vroeger de nonnen in stilte, afzondering en gebed leefden; het kan in de bijzondere ambiance van de Ceciliakapel,

Lees verder »
opening-toiletten (3)

Een ‘wereldse’ toiletbeleving

Na een intensieve verbouwingsperiode is deze week een gloednieuwe toiletgroep in het souterrain opgeleverd. En…het eindresultaat mag er zijn! De nieuwe toiletten lijken op het eerste oog een oer-Hollands thema te hebben maar niets is minder waar.

Lees verder »

Project

De vernieuwing en uitbreiding van Kontakt der Kontinenten bestaat uit drie verschillende fases. Hieronder leest u welke fases dit zijn en welke werkzaamheden deze fases omvatten.

plattegrond fase 1

Fase 1

De vernieuwing van de keuken vond plaats in 2018. De keuken is uitgebreid en voorzien van de modernste apparatuur. Daarnaast is er nu een doorkijk van en naar het restaurant, meer opbergruimte én een front cooking station gerealiseerd.

Fase 2

Deze fase is in september 2019 afgerond. In het souterrain is een compleet nieuwe toiletgroep gerealiseerd. Er zijn nieuwe toiletten inclusief een voorziening voor mindervaliden, een ‘werelds hurktoilet’ en douches.

Fase 3: KonneKt

De bouw van ‘KonneKt’, restaurant, bar & lounge zal niet alleen zorgen voor een flinke uitbreiding qua capaciteit maar ook voor meer en betere faciliteiten.  KonneKt biedt alle ingrediënten voor een culinaire totaalbeleving.

Veelgestelde vragen

In de afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in het herpositioneren van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Deze inspanningen hebben geleid tot een welkome en flinke groei waarbij we veel nieuwe gasten hebben mogen verwelkomen.  

De servicebeleving en kwaliteit van ons aanbod zijn de afgelopen jaren met ons meegegroeid. Echter, deze groei is gerealiseerd binnen de bestaande capaciteit en veelal met bestaande middelen. De huidige uitstraling en capaciteit van onder andere ons restaurant sluit daardoor niet meer aan bij de gewenste beleving en kwaliteit die wij u als gast willen bieden. Er is grote behoefte aan een verantwoorde uitbreiding en kwalitatieve upgrade met als doel een innovatieve en sterk verbeterde gastbeleving, maar ook meer capaciteit en logistieke efficiëntie.

Onze plannen bestaan uit 3 fases. Fase 1 bestond uit het vernieuwen van onze keuken en is in de zomer van 2018 voltooid. Fase 2 vond plaats in de zomer van 2019 en betrof de realisatie van een compleet nieuwe toiletgroep binnen het souterrain, Oceanië. Er zijn nieuwe toiletten inclusief een voorziening voor mindervaliden geplaatst. Met de toevoeging van een ‘werelds hurktoilet’ wordt ingespeeld op de wensen van onze buitenlandse gasten. Daarnaast is er nu een sanitaire ruimte waar gasten zich kunnen opfrissen.

Fase 3 is in december 2019 gestart en duurt tot en met de zomer van 2020. Tijdens deze fase wordt het restaurant opnieuw opgebouwd, ingericht, qua capaciteit flink uitgebreid én biedt het straks een vernieuwende en verrassende wereldse beleving.

De werkzaamheden voor fase 1 en 2 zijn reeds voltooid.

Fase 3, de uitbreiding en upgrade van het restaurant, is begin december 2019 gestart en zal en in de zomer van 2020 worden voltooid.

Het conferentiehotel blijft gedurende de gehele periode, zij het met een beperkte zaalcapaciteit, geopend. Alle hotelkamers blijven beschikbaar. 

Tijdens fase 3, de uitbreiding en upgrade van het restaurant, kunnen de  bouwactiviteiten niet volledig aan het oog worden onttrokken. Op de plek waar zich nu ons huidige restaurant en terras bevinden zal na het wegnemen van de bestaande bouw de bouwplaats worden ingericht. Binnen de omheining zullen de bouwende partijen hun werkzaamheden gaan uitvoeren. Deze zal op gepaste wijze worden voorzien van een decoratieve bouwomheining. Op gezette momenten zullen er hijskranen en betonmolens hun werk gaan doen. Om eventuele geluidshinder tot een minimum te beperken, stellen we de nabij gelegen zalen tijdens deze periode niet beschikbaar. Wij werken tijdens deze fase dus met een beperkt zaalaanbod om de gastbeleving te kunnen blijven waarborgen. 

Ja. Het parkeerterrein zal, op een klein aantal plekken na, de gehele periode beschikbaar blijven. De aan- en afrij routes blijven hetzelfde.

Ja. Het evenemententerrein blijft tijdens alle verbouwingsfases volledig beschikbaar. Neem contact op met onze afdeling reserveringen voor de mogelijkheden.

Tijdens fase 3, de uitbreiding en upgrade van het restaurant, zullen het ontbijt, de lunch en het diner worden geserveerd in het ‘pop-up’ restaurant in de sfeervolle Ceciliakapel van Klooster Cenakel. Gedurende een periode van 9 maanden worden u en uw gasten in deze bijzondere ambiance culinair verwend zoals u dat van ons gewend bent. 

De bar zal worden verplaatst naar de Gertrudislounge en de Wintertuin van Klooster Cenakel. Alle drie de genoemde ruimtes zullen speciaal voor deze periode worden aangepast, ingericht en voorzien van een passende sfeer.

Dat klopt. Gedurende fase 3, de uitbreiding en upgrade van het restaurant, is de Ceciliakapel niet beschikbaar als plenaire zaalruimte maar zal deze worden ingezet als sfeervol ‘pop-up’ restaurant. 

Ja. Tijdens fase 3, de uitbreiding en upgrade van het restaurant, zullen het ontbijt, de lunch en andere pauzemomenten op dezelfde wijze worden aangeboden zoals dat nu het geval is. Dit doen wij in buffetvorm. Ook het diner zal tijdens deze periode worden geserveerd in buffetvorm, bestaande uit voor- hoofd- en nagerechten.

In sommige gevallen zal onze keukenbrigade er voor kiezen om een driegangendiner aan tafel uit te serveren om verspilling te voorkomen. De kwaliteit blijft echter zoals u van ons gewend bent! 

Tijdens fase 3, de uitbreiding en upgrade van het restaurant, zal het diner in buffetvorm worden geserveerd. In enkele gevallen zal onze keukenbrigade er toch voor kiezen om een à la carte menu aan tafel aan te bieden, dit om verspilling te voorkomen.

Tijdens fase 3, de uitbreiding en upgrade van het restaurant, bevindt zich op de huidige plek van het terras en de buitenkeuken het bouwterrein. Om die reden zullen we onze evenementententen tijdelijk verplaatsen naar de Bijentuin achter Klooster Cenakel. Het is gedurende deze periode mogelijk om een evenement met buitenkeuken te reserveren tot maximaal 75 personen op basis van een aangepaste invulling.

Gasten zijn daarnaast van harte welkom op het terras van Klooster Cenakel welke, net als de Ceciliakapel, volledig voor deze setting zal worden ingericht. 

Het overzicht van onze partners kunt u hier vinden. 

Het laatste nieuws kunt u op deze pagina vinden. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief waarin wij regelmatig updates plaatsen. 

Voor een rondleiding kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij zullen per keer bekijken of een rondleiding mogelijk is. 

Leuk dat u interesse heeft in onze opening! Zodra er een datum bekend is zullen wij deze hier vermelden. 

Tijdlijn

Benieuwd naar de voortgang? Bekijk dan de tijdlijn met daarin alle ontwikkelingen tot nu toe.
Bekijk de tijdlijn

Partners

Bouwkundig architect Boparai Associates architekten
Heri interieur projecten
P-M-O-4-H-O-S-P-I-T-A-L-I-T-Y
TenBrasWestinga
Klaver
De Vreeden
IKABEE B.V.
WM Consultancy
VIOS BOUW
DRT Gietvloeren