WERELDSE GASTVRIJHEID
2 historische gebouwen - 3 conferentiezalen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - grote bostuin - gratis parkeren

Vergaderzaal van de maand: Steyl

Vergaderzaal Steyl dankt zijn naam aan het dorpje Steyl waar in 1875 Pater Arnold Janssen het Gezelschap van het Goddelijk Woord, ofwel de congregatie van de Missionarissen van Steyl oprichtte. Hier en later ook in Soesterberg vond hij de plek om missionarissen op te leiden en uit te zenden naar de hele wereld. Ze leerden om het geloof te verspreiden, maar ook om in hun missie bij te dragen aan een gelukkige samenleving. Missionarissen die terugkeerden namen iets van de cultuur uit hun gastland mee terug. En dat inspireert.
In september 1924 kwamen de eerste studenten naar Soesterberg waar in 1926 Missiehuis Sint Jan in gebruik werd genomen. In 1933 was de bouw van de kapel klaar. De kapel is ontworpen door architect A.J. Kropholler, vooral bekend geworden door zijn raadhuizen en kerken. Het ronde raam is van Dom van der Mey OSB en de overige glas-in-loodramen zijn ontworpen en gemaakt door Wim van Woerkom.

De Steylzaal is één van onze drie grote conferentiezalen; met een capaciteit van 200m2 kunnen wij hier gezelschappen tot maximaal 220 personen ontvangen. Alle faciliteiten zijn aanwezig; van een beamer met scherm, vergaderbox, flipover en gratis wifi tot aan een – uit te breiden – geluidinstallatie met twee draadloze microfoons. De zaal Steyl is uitermate geschikt voor een conferentie, seminar, een besloten borrel of diner, en geeft inspiratie met zijn pittoreske uitstraling als voormalige kapel.

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo