WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

Rustpunt Nacht van de Vluchteling

Op zaterdag 15 juni wordt de tiende editie van de Nacht van de Vluchteling georganiseerd. Tijdens deze nachtelijke sponsorloop lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange route in verschillende provincies van het land. Eén van de routes loopt van Utrecht naar Amersfoort en komt langs Kontakt der Kontinenten, dat tijdens de nacht als één van de rustpunten zal dienen.

Onze Food & Beverage Service Manager René Turk zal namens Kontakt der Kontinenten deelnemen aan de sponsorloop en zet zich daarmee belangeloos in voor de Nacht  van de Vluchteling. “Half februari kwam vanuit de organisatie van de Nacht van de Vluchteling de vraag of Kontakt der Kontinenten tijdens deze bijzondere sponsorloop als rustpunt wil dienen. Hier hoefden we niet lang over na te denken! Tijdens deze nacht zullen wij alle lopers ondersteunen met eten, drinken, mentale support en bieden we ze de ruimte om uit te rusten voor de volgende etappe.

Door deze vraag begon het bij mij wel te kriebelen: ik wilde namens Kontakt der Kontinenten nóg meer laten zien hoezeer wij betrokken zijn bij dit thema en daarom zelf ook mee gaan lopen. Dit klinkt heel makkelijk, maar veel mensen om mij heen vertelden mij dat dit betekent dat ik veel moet trainen en veel kilometers moet maken. Dat is dus hetgeen ik nu doe: 2-3 maal per week een kilometer of 10 lopen en binnenkort ga ik dit opschalen naar een kilometer of 15.

Ik ben gemotiveerd, ik heb een doel en dat geeft me nu al veel energie. Er zijn te veel vluchtelingen, waarbij vooral het lot van de vele kinderen mij een vervelend gevoel geeft. Ik wil daarom graag iets voor ze betekenen. Met relatief weinig geld kunnen we zorgen dat deze kinderen (betere) voeding en medische hulp krijgen. Dat is voor mij en mijn kinderen vanzelfsprekend en dat zou voor iedereen zo moeten zijn. Ik hoop dat men door mij en de andere lopers te sponsoren, bij wil dragen aan een betere toekomst voor de vluchtelingen.”

Wilt u René zijn bijzondere prestatie, en daarmee de Nacht van de Vluchteling, ook steunen? Breng dan een donatie uit.


Nacht van de Vluchteling

Over de Nacht van de Vluchteling

Het doel van de Nacht van de Vluchteling is het inzamelen van donaties om noodhulp te kunnen bieden aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Daarnaast vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht voor vluchtelingen. De Nacht van de  Vluchteling wordt sinds 2010 door Stichting Vluchteling georganiseerd en wist in 2018 met 5.200 lopers ruim 1,6 miljoen euro op te halen.


Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo