Leerlingen Goois Lyceum presenteren plannen nieuw restaurant & kloostermoestuin

Afgelopen donderdag hebben 90 Technasium leerlingen van het Goois Lyceum in Bussum aan directeur René Giel hun plannen gepresenteerd voor het nieuwe duurzame restaurant van het conferentiehotel en de nog te ontwikkelen kloostermoestuin.

Na een kick-off bijeenkomst op 12 november met uitleg en een uitgebreide rondleiding door het hotel en over het landgoed zijn de leerlingen enthousiast aan de slag gegaan met het uitwerken van een tweetal opdrachten:

  • Het maken van een moodboard met daarop een ontwerp voor een duurzame inrichting & menukaart voor het nieuwe restaurant
  • Het ontwerpen van een kloostermoestuin waarbij ze rekening houden met sociale & educatieve doeleinden én de productie van gewassen voor het restaurant

Moodboards met sfeerbeelden, plattegronden en adviezen over duurzame toepassingen zijn het resultaat. Daarbij hebben de leerlingen een menukaart met wereldse gerechten gemaakt voor het restaurant. Seizoensgerechten die bereidt worden met gewassen uit de moestuin. Tijdens de presentaties van de plannen konden diverse gerechten zelfs geproefd worden door opdrachtgever Kontakt der Kontinenten en door de ouders van de kinderen.


Wilt u meer weten over de duurzame initiatieven van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten? Bekijk dan onze pagina MVO.

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo