WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

Ortho Linea

 Ortho Linea

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten (KdK) is voor Ortho Linea een gerichte keuze geweest, die zorg heeft gedragen voor inmiddels een fijne jarenlange relatie.  Ortho Linea is een opleidingsinstituut voor orthomoleculaire geneeskunde en natuurgeneeskunde. Niet zo zeer een alternatieve scholing, maar wat we noemen een complementaire scholing. Een korte uitleg wat orthomoleculaire geneeskunde inhoudt, is wel op zijn plaats.

Orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire behandelwijze die uitgaat van het verschil tussen enerzijds lichaamseigen stoffen, die het lichaam ondersteunen en het natuurlijke genezingsproces stimuleren, en anderzijds lichaamsvreemde stoffen, die afweerreacties van het lichaam zouden oproepen. Orthomoleculaire artsen en therapeuten streven naar zogenoemde ‘optimale’ concentraties van voedingsstoffen in het lichaam. Men probeert dat te bereiken met doseringen die soms boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden uitkomen.

Orthomoleculaire geneeskunde dateert uit de jaren vijftig. Enkele Amerikaanse psychiaters probeerden hun patiënten te behandelen met hoge doses vitamine B3. Later werden daar andere voedingsstoffen aan toegevoegd, soms in hoge doseringen. De prominente scheikundige en tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling introduceerde de term ‘orthomoleculaire geneeskunde’ in het tijdschrift Science in 1968, waarbij hij de volgende definitie gaf: “Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.”

Een van de zaken die voorop stond om tot een goede samenwerking binnen de relatie te komen, was het op de rit hebben van een goede gezonde en uitgebalanceerde lunch. Dit is zeker in het begin een wat moeilijk proces geweest. KdK was een aantal jaren terug anders ingesteld op gasten. Dit is een evoluerend proces geweest, waar van het begin af aan een vruchtbaar overleg mogelijk was en langzaam maar zeker staat de keuken voor kwaliteit en zorgzaamheid die er nu mag zijn!

Voeding is een belangrijk onderdeel binnen de opleidingen en activiteiten. Als Ortho Linea is het dan ook zaak dat je hier iets in hebt te bieden. Dit kan ook verschillende invalshoeken hebben. Er zijn mensen die lactosevrij eten, glutenvrij, granenvrij, vegetarisch of veganistisch , exorfinevrij,  of noem het maar op.Tot op heden heeft de keuken iedere keer laten zien opgewassen te zijn tegen soms, in de ogen van het personeel, rare verzoeken. Maar niets is te dol. Hiervoor moet ik ook de onvermoeibare inzet van Lars Beckers van KdK vernoemen, die een prettige verbindende factor was en is. Maar ook als het gaat om een goede zaal te verzorgen voor een gericht aantal mensen en de wensen van licht of geluid, een extra stoel geeft altijd een goede en plezierige opvolging vanuit het dienstdoende personeel.

KdK is voor ons uitgegroeid tot een prima plek om samen te komen. Hierbij speelt altijd de beleving van de deelnemer, die na afloop steevast aangeeft niet alleen de lessen zegt te missen, maar ook de omgeving en de entourage. Ortho Linea hoopt de komende tijd van de excellente service van Kontakt der Kontinenten gebruik te mogen blijven maken.

Jan Blaauw

Directeur Ortho Linea

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo