Kontakt der Kontinenten rustpunt en deelnemer Nacht van de Vluchteling

18 april 2023

In het weekend van 17 en 18 juni 2023 vindt de mooiste nacht van het jaar weer plaats: de Nacht van de Vluchteling. Door een wandelroute af te leggen, tonen duizenden deelnemers zich massaal solidair met al die miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld en halen zij geld op voor noodhulp.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een 10, 20 of 40 km lange route in de stad van hun keuze. De 40 kilometer nachtroutes lopen van stad naar stad waarbij de deelnemers onderweg langs 4 rustlocaties komen. Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is één van de rustlocaties op de route Amersfoort – Utrecht.

Tekst gaat verder onder de foto.

“Omdat we de wandelaars willen steunen door hun een fijne en gastvrije rustplek te bieden doen we ook dit jaar weer mee als locatie van de Nacht van de Vluchteling. Afgelopen jaar hebben we zelf ervaren hoe ontheemde gezinnen uit Oekraïne ontredderd in ons hotel aankwamen. Het was fijn om er te kunnen zijn voor deze mensen in nood. Daarom dragen we Stichting Vluchteling graag een warm hart toe.” vertelt René Giel, directeur Kontakt der Kontinenten.

Naast het bieden van een rustplek voor de wandelaars doet Kontakt der Kontinenten dit jaar ook een financiële bijdrage. Een aantal medewerkers zal geld inzamelen door mee te lopen op de 20 km route vanuit Amersfoort. “Ik ben trots op ons team dat zich belangeloos inzet door mee te wandelen en hiermee het verschil maakt voor mensen die op de vlucht zijn. Alle donaties zijn welkom en kunnen gedaan worden via de website van de Nacht van de vluchteling.

Sponsor onze kilometers Meer informatie

Ons wandelteam

Ik loop mee omdat ik het belangrijk vind om aandacht te vragen voor de huidige situatie en omdat ik tegelijkertijd mijn conditie wil verbeteren.

Timo

Ik loop mee met de Nacht van de Vluchteling omdat ik een bijdrage wil leveren aan de mensen die geen veilig thuis meer hebben.

Remko

Ik loop in het weekend van 17-18 juni mee met de Nacht van de Vluchteling, omdat ik graag wil helpen en dit met dit mooie initiatief zo kan doen.

Iwan

Ik ga de uitdaging aan en loop in het weekend van 17-18 juni mee met de Nacht van de Vluchteling omdat we solidair moeten zijn met deze mensen.

Michael J.

Ik loop in het weekend van 17-18 juni mee met de Nacht van de Vluchteling, omdat ik graag wandel en ik het mooi vind om op deze manier ook iets te kunnen doen.

Annemarie

Ik ga de uitdaging aan en loop in het weekend van 17-18 juni mee met de Nacht van de Vluchteling, omdat…

Patricia

Ik loop mee omdat ik graag wandel, ik de vrijheid heb om aan de wandel te gaan en ik mij ervan bewust ben dat dat voor vluchtelingen zo tragisch anders is.

Annelies

Ik loop mee omdat vluchten en alles achter moeten laten nooit alledaags mag worden. Daarom moet het altijd aandacht blijven krijgen.

Michael C.

Over Stichting Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling. Als noodhulporganisatie biedt Stichting Vluchteling, samen met lokale partners, levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden in ’s werelds ernstigste humanitaire crises. In 2022 organiseerden Stichting Vluchteling de dertiende editie van de Nacht van de Vluchteling waarbij 4.000 deelnemers een bedrag van 1.2 miljoen euro hebben opgehaald voor hulpprojecten in onder andere Afghanistan, Mali, Somalië en Polen.

Op de hoogte blijven van ons nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en de volgende editie belandt ook in jouw inbox!

Zakelijk nieuws

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!