Wereldse bbq-tip
Deze zomer lekker de tuin in of het balkon op voor een barbecue. Van onze chef hierbij een wereldse tip:
Kofte kebab met yoghurt-koriandersaus
Ingrediënten kofte kebab
600 gram lamsgehakt
100 gram gesnipperde sjalot
4 tenen fijngesneden knoflook
5 gram gemalen kaneel
6 gram gemalen korianderzaad
2 gram gemalen komijn
1 ei
zout en peper
Ingrediënten yoghurtsaus
2 dl Griekse yoghurt
25 gram verse koriander
4 teen knoflook
zout en peper
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten van de kofte met elkaar en vorm hiervan acht worstjes. Spies deze op satéprikkers en gril ze op de bbq. Tip: week de satéprikkers in lauw water; hierdoor verbranden ze minder snel op de bbq. Voor de saus: Meng met een staafmixer de ingrediënten van de saus tot een glad geheel.
Serveer het geheel met bijvoorbeeld een couscoussalade.
Eet smakelijk!