Bijzondere en uitdagende dynamiek

In de achtertuin van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten wordt volop gebouwd aan een ambitieus project. Tegelijkertijd gaat de bedrijvigheid van conferenties en events binnen het hotel onverstoord verder. Het levert een bijzondere en uitdagende dynamiek op. Ben Gerrits (Projectcoördinator Hospitality & Concepts bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten) weet er alles van. Binnen zijn functie houdt hij zich onder andere bezig met de aanleiding  van het bouwproject; de realisatie van het gloednieuwe restaurant ‘KonneKt’, dat vanaf september als verbindingsplek binnen het hotel fungeert.  

Ben Gerrits, Projectcoördinator Hospitality & Concepts

Passie voor gastvrijheid

Ben (44) is vanaf het begin betrokken bij het ingrijpende nieuwbouwproject. Eerst in combinatie met zijn werkzaamheden als Food & Beverage Servicemanager, later in zijn huidige functie. Zijn passie voor het werken in de gastvrijheidsindustrie werd aangewakkerd op de Hoge Veluwe, waar Ben op zijn 13e in het restaurant van zijn oom en tante werkte. Er volgde een studie facilitair management, waarna hij diverse functies in de omgeving van Amersfoort en Amsterdam bekleedde. Ook was hij langere tijd werkzaam als Hospitality Manager bij Hotel Theater Figi & Slot Zeist. Medio 2012 trad Ben als Food & Beverage Servicemanager bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in dienst.  

Volledige focus

Vier jaar geleden volgde Ben, aanvullend aan zijn werkzaamheden, een studie bedrijfskunde. Na het afronden van deze studie ging Ben samen met het Management Team van Kontakt der Kontinenten aan de slag met een strategisch traject. Dit traject bleek dermate veelomvattend dat hij zijn werkzaamheden als Food & Beverage Servicemanager overdroeg, en hij zich hier, in een nieuwe functie als Projectcoördinator Hospitality & Concepts, volledig op kon focussen.

Verbinden

“Ik wil mensen en bedrijven verbinden. Vanuit een integrale visie, pro actief duiden van bedrijfskundige vraagstukken. Het meedenken in, en het werken naar de juiste oplossingen is een grote drijfveer. Ik ben van nature nieuwsgierig en signaleer graag kansen met als doel het vergroten van de gastwaarde, naamsbekendheid en het versterken van onze marktpositie.”

Idealistische doelstellingen

Conceptontwikkeling, nieuwbouw van het restaurantpaviljoen, de doorontwikkeling van de waardeketen en het bewaken van het strategisch kader zijn thema’s waar Ben zich op richt. “In deze functie ben ik directe sparringpartner richting directie en diverse stakeholders. Ik hou me onder andere uitvoerend bezig met marketing, assortiment, servicemodellen, interieur, HR-projecten en implementatie ten behoeve van het nieuwbouwproject. Dit doe ik door de betrokken operationele projectgroepen aan te sturen en te begeleiden. Het doel? De uitbreiding van de capaciteit in het restaurant ( van 160 couverts naar 275 couverts) én meer en verbeterde faciliteiten en beleving voor de gasten. Dit alles zónder de idealistische doelstellingen van de organisatie uit het oog te verliezen.”

“Het doel? De uitbreiding van de capaciteit in het restaurant én meer en verbeterde faciliteiten en beleving voor de gasten. En dit alles zónder de idealistische doelstellingen van de organisatie uit het oog te verliezen.”

Jarenlange voorbereiding

Het verbouwingstraject bestond uit een jarenlange voorbereiding en wordt gefaseerd uitgevoerd. Eerst de renovatie en uitbreiding van de keukenzone in 2018, vervolgens in 2019 de realisatie van een nieuwe toiletgroep in het souterrain en nu de realisatie van ‘KonneKt’ restaurant, bar en lounge. “Dat het een groots traject is, werd al snel duidelijk. Om precies die reden besloten we om de plannen vooraf door een externe partij te laten toetsen. Hiervoor werd de expertise van het gerenommeerde Horwath HTL in de arm genomen. Zij verrichtten een grondige analyse die leidde tot een positief rapport; gebaseerd op onze kernwaarden én vol potentie voor de toekomst. Een kroon op onze inspanningen tot dan toe.”

“Zij verrichten een grondige analyse die leidde tot een positief rapport; gebaseerd op onze kernwaarden én vol potentie voor de toekomst. Een kroon op onze inspanningen tot dan toe.”

Uitdagende dynamiek

Inmiddels is fase drie, de bouw van KonneKt, volop in gang. Het conferentiehotel is gedurende deze fase  gewoon geopend – zij het met beperkte zaalcapaciteit. Dat zorgt voor een uitdagende dynamiek. “Om de bouw van het nieuwe restaurant te kunnen starten moest het bestaande restaurant eerst worden gesloopt. Om onze gasten tijdens deze periode toch culinair te kunnen verwennen hebben we binnen 24 uur een bijzonder sfeervol pop-up restaurant in onze Ceciliakapel gerealiseerd. Dit heeft flink wat voeten in aarde gehad maar is naar volle tevredenheid uitgevoerd door het team van betrokken medewerkers.”

KonneKt

Het nieuwe restaurant richt zich op jezelf  verbinden met mensen en de wereld om je heen. “We proberen het onderscheidend vermogen en het unieke gedachtengoed van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten echt bij de gast te krijgen. Dit doen we door middel van onze medewerkers, service, interieur en exterieur, het mooie assortiment aan eten en drinken én een fijne beleving in een groene omgeving. Een bezoek aan het conferentiehotel – en specifiek restaurant KonneKt –  zal straks voelen als een ‘werelds’ souvenir dat je meeneemt naar huis…”

“Een bezoek aan het conferentiehotel en specifiek restaurant ‘KonneKt’ zal straks voelen als een ‘werelds’ souvenir dat je meeneemt naar huis…”

Meer weten over de werkzaamheden en voortgang van het project? Kijk dan op de pagina ontwikkelingen.

Meer over de ontwikkelingen

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo