Een nieuwe culinaire trend is de poké bowl, van origine een traditioneel recept uit Hawaï, waarbij nu rauwe verse vis gemarineerd met rijst en groente wordt geserveerd in een kom. Het lijkt een wat makkelijke en luie variant op sushi, maar omdat je het in een kom doet geeft het grote vrijheid om naar eigen inzicht smaken en ingrediënten toe te voegen. En het fijne van een poké bowl is dat het snel en eenvoudig te maken is. Hierbij een favoriet van onze chef-kok
Poké bowl met zalm
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram rauwe zalm in dunne plakjes
600 gram gekookte (sushi)rijst
1 avocado in blokjes
50 gram ingelegde gember voor sushi
1 bosui in ringetjes gesneden
4 theelepels miso yuzu (online verkrijgbaar bij yamafoodshop.nl)
4 eetlepels zwart sesamzaad
Bereiding
Doe de rijst in een kom
Besmeer de zalm met de miso yuzu
Leg de zalm, gember en avocado op de rijst
Bestrooi met bosui en sesamzaadjes
Eet smakelijk!