Een ‘wereldse’ toiletbeleving

Na een intensieve verbouwingsperiode is deze week een gloednieuwe toiletgroep in het souterrain opgeleverd. En…het eindresultaat mag er zijn! De nieuwe toiletten lijken op het eerste oog een oer-Hollands thema te hebben maar niets is minder waar. Het blauwe porselein dat wij vooral als ‘Delfts blauw’ kennen heeft zijn oorsprong in China maar ook andere varianten zoals de Portugese ‘Azulejos’ zijn in het internationaal georiënteerde interieur terug te vinden.

opening-toiletten (3)

Het afronden van de werkzaamheden en het bijzondere wereldse design waren reden genoeg voor een ludieke en feestelijke opening waarbij taart, confetti én het doorknippen van een toepasselijk toiletlint niet mochten ontbreken. Gedurende de dag werden gasten uitgenodigd voor een heuse rondleiding en werden er veel lovende reacties ontvangen. 

De toiletgroep bestaat nu uit drie ruimtes; damestoiletten, een mindervalidetoilet en een ruimte met herentoiletten. Naast de reguliere toiletten zijn er speciaal voor de internationale gasten ‘wereldse hurktoiletten’ geplaatst én zowel de dames- als herentoiletten beschikken over een douche waar gasten zich op kunnen frissen. Met de realisatie van de nieuwe toiletgroep is fase 2 van de bouwplannen van Kontakt der Kontinenten afgerond en wordt er uitgekeken naar fase 3 die in december van start gaat.

Meer over de ontwikkelingen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo