WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

Seizoensgerecht: lentesalade

Asperges met een Indiase twist

Salade van gerookte makreel, witte asperge en vadouvan hollandaisesaus

Met de lente komt ook weer de aspergetijd. En zoals dat gaat met seizoensproducten, is er bijna altijd een datum waarop het seizoen begint: het aspergeseizoen begint op de tweede donderdag van april en eindigt met St. Jan (!), dat is op 24 juni.

Het seizoensgerecht krijgt een Indiase twist door het gebruik van vadouvan. Vadouvan is een gefermenteerd kruidenmengsel afkomstig uit India. Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en soms (gedroogde) uien en/of komijnzaad. Zoals veel kruidenmengsels varieert de samenstelling per regio. De smaak van vadouvan is heel kenmerkend (en zoals alle smaken moeilijk te verwoorden). Pittig, iets zoetig en rokerig wordt vaak gezegd.

Ingrediënten voor 4 personen
1 gerookte makreel
12 geschilde witte asperges
stukje foelie
100 gram roomboter
8 nieuwe aardappelen met schil beetgaar gekookt
2 kroppen little gem sla
halve dl sinaasappelsap
1 gram vadouvan
2 pakjes hollandaisesaus
3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereidingswijze
Kook de asperges in ruim water met zout, boter en foelie beetgaar en spoel ze koud. Maak de gerookte makreel schoon en graatvrij. Kook het sinaasappelsap met de vadouvan tot de helft in. Maak de hollandaisesaus en voeg het ingekookte sinaasappelsap toe. Snij de aardappelen in mooie partjes en breng deze op smaak met 2 eetlepels olie, peper en zout. Pluk de Little Gem en snij de asperge in stukken van 3 cm. Dresseer alle ingrediënten op een bord en druppel 1 eetlepel olie over de borden en de hollandaisesaus.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht:

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten logo