WERELDSE GASTVRIJHEID
25 vergaderzalen - 3 conferentiezalen - 131 hotelkamers - 2 historische gebouwen - 1 grote bostuin

BEKIJK ARRANGEMENTEN   

Wij schenken meer dan alleen water

Voor elke fles gekoeld en gezuiverd tafelwater van O Original die wij u serveren schenken wij een bedrag aan Stichting FairWater voor het project Water voor Water.

Waarom doen wij dit?

In veel Afrikaanse dorpen kreeg de bevolking de afgelopen jaren een waterpomp. In het begin waren ze er blij mee, maar de pomp ging vaak kapot. Reparaties werden steeds duurder en uiteindelijk kon de pomp niet meer gemaakt worden. Dit is een typisch voorbeeld waarom veel mensen hier en ook daar vertrouwen verliezen in goede-doelenprojecten.

Wat doen wij er aan?

Stichting FairWater heeft een andere benadering die erg succesvol blijkt. In plaats van zomaar geld en consultants te sturen die in dure lokale kantoren vooral bezig zijn met rapporten schrijven, zegt FairWater: “Wees praktisch: stuur geen geld, maar duurzame pompen. Maar dan niet wéér ‘plof-pompjes’ uit India, maar duurzame BluePumps uit Nederland. Dat is fair voor iedereen!”

Wat doen wij nog meer?

En dan heb je eindelijk een pomp die het doet, maar nog geen goede spullen om het water in te doen. In Nederland zie je nu iedereen met waterflesjes; in de trein, op het werk, op school, etc. Dat bracht FairWater op een idee … Waarom hier wel, en daar niet?
FairWater is daarom gestart met het BlueBottle project om de gebruikers van de BluePumps ook van waterflessen te voorzien. Om de BlueBottles (van Jointhepipe.org) direct bij de bevolking te krijgen doet FairWater ze slim in de pijpen van de pompen. Zo worden ze gratis meegestuurd naar de plaatsen waar de pompen geïnstalleerd worden.

Doet u ook mee?

Wij nodigen u als gast uit om ook een klein bedrag te schenken voor het onbeperkt gebruik van gekoeld en gezuiverd tafelwater tijdens uw verblijf. Water voor water, ook met uw hulp! Bedankt!

Gezuiverd plat tafelwater, gratis geserveerd vrijwillige bijdrage
Uitbreiding met bruisend tafelwater
(50% is een donatie aan het project)
€ 2,00 per persoon per dag