Water voor Water

Helaas zijn er nog altijd veel landen waar mensen uren per dag moeten lopen om water te halen dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen niet werken of naar school en kunnen zo nooit een gezond bestaan opbouwen.

Bij Kontakt der Kontinenten serveren we kraanwater dat ter plekke wordt gefilterd en gebotteld. Dit water is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens duurzaam. Voor elke fles water die wij op tafel zetten doneren we namelijk een bedrag aan MADE BLUE. Zo zorgen we per fles steeds voor 1.000 keer zoveel drinkwater in landen waar permanent waterschaarste heerst zoals in Ethiopië, Ivoorkust en Senegal.

meer over mvo

Waarom doen we dit?

MADE BLUE heeft een missie: schoon drinkwater voor iedereen. Nog altijd hebben 844 miljoen mensen regelmatig te kampen met ernstige waterschaarste en dat wordt alleen maar erger. Deze mensen moeten een groot deel van hun dag besteden om kilometers verderop water te halen dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen niet werken, niet naar school of niet voor hun kinderen zorgen.

Simavi-algemeen-1
Simavi-2-kopie

Hoe komt het water beschikbaar?

MADE BLUE investeert in projecten van goede doelen zoals: Amref Flying Doctors, Simavi en World Vision. Aan de projecten worden vooraf strenge eisen gesteld opdat ze gegarandeerd genoeg water opleveren en opdat het water minimaal 10 jaar beschikbaar blijft. Ook na de oplevering van het project wordt gecontroleerd of de watervoorziening nog werkt.

De cijfers

  • 2.500.000 mensen, ofwel een derde van de wereldbevolking, heeft nog geen toegang tot sanitaire voorzieningen.
  • 663 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater, ongeveer 1 op de 10 mensen dus.
  • Dagelijks moeten vrouwen in Afrika gemiddeld 6 kilometer afleggen om water te halen, gemiddeld wordt 3 uur per dag besteed aan het halen van water.
  • Mensen in sloppenwijken hebben gemiddeld 5 tot 10 liter water per persoon per dag beschikbaar.
Simavi-1
Simavi 4

Kom in actie

Wij nodigen u uit om ook Water voor Water, en daarmee MADE BLUE, te steunen. Dit kan door een vrijwillige bijdrage te geven of door uw reservering uit te breiden met bruisend tafelwater à 2 euro per persoon per dag. Van de opbrengst doneren wij 50% aan MADE BLUE. U kunt uw keuze aangeven bij het ondertekenen van uw offerte.