WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

VIDEO IMPRESSIE   

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Iedereen heeft belang bij het creëren van duurzaamheid. Medewerkers, gasten, klanten, leveranciers, maar met name ook de generaties na ons die de aarde ook nodig hebben om op en van te leven.

De bijzonder aangename groei van welvaart, de razendsnelle veranderingen van het agrarisch tijdperk naar industrialisatie, naar mobiliteit, naar ICT heeft in ruim 100 jaar onze aarde “op zijn kop gezet”. De miljarden mensen op aarde gebruiken heel veel grondstoffen om onze huidige welvaartsstand te bereiken en te behouden. De demografische vooruitzichten zijn, dat we in 2050 een wereldbevolking hebben van circa 10 miljard mensen. De bevolking in de derdewereldlanden krijgen meer welvaart (Afrika, Azië en Zuid Amerika). De medische- en biomedische ontwikkelingen zullen leiden tot langere levensduur en minder kindersterfte. De grondstoffen, voedingsmiddelen en vooral ook de hoeveelheid water die nodig zal zijn voor deze “explosie” hebben wij niet voldoende op deze aarde. We zullen daarom collectief zuiniger moeten omgaan met wat wij nu nog hebben: energie, water, hout/bossen en een bepaalde politieke en militaire stabiliteit in de wereld. Wij beseffen, dat wij als conferentiehotel raakvlakken hebben met diverse industrieën die het milieu behoorlijk belasten:

  • De gastvrijheidsindustrie: hotels, restaurants, bars, etc. Eén van de grootste industrieën qua werkgelegenheid en dus ook qua vervuiling door transport, energieverbruik, vuilproductie en met name ook waterconsumptie;
  • De luchtvaartindustrie: veel reizigers die een vliegtuigstoel bezetten hebben een hotelovernachting nodig;
  • De transportsector: nationale gasten maken vaak gebruik van hun auto, internationale gasten gebruiken taxi’s en bussen. Alles wat wij gezamenlijk consumeren komt en gaat per leverancierstransport van en naar deze drie industrieën, of maakt er gebruik van.

Ons inkoopbeleid is daar op afgestemd.

Duurzaam Gastvrij bij Kontakt der Kontinenten