Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij willen onze gasten niet alleen nú van onze wereld laten genieten. Maar ook in de toekomst. Daarom doen we er alles
aan om duurzaam en maatschappelijk betrokken te ondernemen. Logisch eigenlijk. Want wie oog heeft voor de wereld, heeft ook oog voor de omgeving. Het zit in ons DNA. Onze duurzame bedrijfsvoering gaat veel verder dan de wet van ons vraagt. Wij zijn dan ook trotse bezitter van het Green Key Goudcertificaat; de hoogst haalbare classificatie van hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven binnen onze branche.

In ons duurzaamheidsprogramma hebben we de vervanging van de resterende niet-efficiënte verlichting opgenomen. Door de COVID-crisis
is het investeringsprogramma vertraagd en verspreiden wij de investeringen over een langere periode.
De Stichting KMVK heeft hiervoor dispensatie verleend tot 1 februari 2023.

  ONS INKOOPBELEID

  Hotels for Trees

  Hotels for Trees

  In samenwerking met Hotels for Trees en Meetings for Trees kunnen gasten van Kontakt der Kontinenten kiezen voor een duurzaam verblijf en de CO2 uitstoot van hun overnachting of bijeenkomst (gedeeltelijk) laten compenseren. Hotelgasten kunnen de kamerschoonmaak over laten slaan. Voor elke kamer die niet wordt schoongemaakt wordt er één nieuwe boom geplant. Boekers van bijeenkomsten kunnen een gepast aantal bomen laten planten, dat afhankelijk is van het aantal deelnemers van de bijeenkomst. Zo zorgen we samen voor een groenere wereld. 

  Meetings for Trees

  Water voor Water

  Met ons eigen project Water voor Water dragen we bij aan het realiseren van schoon drinkwater op plekken waar dat niet vanzelfsprekend is. Voor elke fles gekoeld en gezuiverd huiswater die wij u serveren schenken we een bijdrage aan MADE BLUE. In de afgelopen jaren werden er dankzij onze donaties al waterpompen in Mali en Gambia geïnstalleerd.

  Simavi-algemeen-1
  roetz-bikes

  Roetz-Bikes

  Voor medewerkers en trainers hebben wij fietsen van Roetz-Bikes om snel van het ene naar het andere gebouw te kunnen gaan. Roetz-Bikes is een fietsenmerk met een missie: mooie robuuste fietsen maken waarbij verspilling tegen wordt gegaan. Jaarlijks worden in Nederland meer dan een miljoen fietsen verkocht. Door zoveel mogelijk onderdelen te hergebruiken verkleint Roetz-Bikes de afvalberg. 

  De Koekfabriek

  Heeft u onze koekjes al eens geproefd? Deze zijn niet alleen lekker, maar óók nog eens maatschappelijk verantwoord. Ze worden namelijk gebakken door het team van de Koekfabriek dat bestaat uit bijzondere koekenbakkers; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

  Koekfabriek
  hotelkamer-soesterberg

  Duurzaam linnengoed

  Voor de handdoeken en het linnengoed heeft Kontakt der Kontinenten gekozen voor de duurzame Pure Eco lijn van Blycolin. Dit linnen is biologisch en Fairtrade.

  Training & Advies

  Kontakt der Kontinenten Training & Advies is onderdeel van Stichting Kontakt der Kontinenten. In het kader van wereldburgerschap verzorgen zij cursussen, trainingen en conferenties. Het trainingsaanbod is divers: van voorbereiding op uitzending tot en met debriefing na thuiskomst. De doelstelling is om mensen te interesseren voor mondiale vraagstukken, hen bewust te maken van hun wereldburgerschap en om hen te bewegen een bijdrage te leveren aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving.

  training-en-advies