60 JAAR

Kontakt der Kontinenten

Aankomend najaar viert Kontakt der Kontinenten haar 60-jarig jubileum. Een bijzondere mijlpaal! Want wat is er in 60 jaar tijd veel veranderd en wat is er veel te vertellen. In 60 jaar tijd is Kontakt der Kontinenten getransformeerd tot de eigentijdse locatie die het nu is; een ontmoetingsplaats voor wereldburgers waar wereldse gastvrijheid in de genen zit. Het interieur onderging meerdere metamorfoses, het team groeide en een grote diversiteit aan gasten kwam om te trainen, vergaderen en overnachten. Als onze muren zouden kunnen praten…

In aanloop naar het jubileum blikken we de komende tijd op feestelijke wijze terug op 60 jaar historie. Op deze pagina lees je alles over de daar bijhorende activiteiten.

Wandelroute met fototentoonstelling

Ter ere van het 60-jarig jubileum van Kontakt der Kontinenten is in de bostuin van  het hotel een wandelroute met de fototentoonstelling ’60 jaar Kontakt der Kontinenten’ te vinden. Tijdens de 500 meter lange wandeling maken gasten een reis door de geschiedenis van Kontakt der Kontinenten. Terug naar hoe het in 1961 begon, tot het Kontakt der Kontinenten van nu.

De wandeling start in de bostuin zowel achter Missiehuis Sint Jan als Klooster Cenakel en kan vanuit beide richtingen worden gelopen. De fototentoonstelling is tot 31 oktober 2021 te bezichtigen en voor iedereen gratis toegankelijk.

Let op: de fototentoonstelling is vanaf 1 november gesloten.

KdK
KdK

Prijzenrad

Wie jarig is trakteert! Tijdens het jubileumjaar van Kontakt der Kontinenten maak je daarom kans op leuke prijzen zoals een overnachting, diner of high beer / high wine. De prijzen zijn te winnen door te draaien aan het online prijzenrad dat tijdens de actieweken op deze pagina zal staan. De actieweken worden ook gecommuniceerd op onze Facebookpagina en ons Instagramaccount

Open Monumentendag - Klooster Cenakel

Wegens de coronamaatregelen is onze deelname aan de Open Monumentendag helaas gecanceld. 

monument-klooster-cenakel

Een reis door de tijd

Wist je dat?

De missionarissen van de SVD vroeger werden uitgezonden naar verschillende continenten? Ze reisden over de hele wereld om zich te verdiepen in culturen. De huidige namen van onze etages zijn vernoemd naar die continenten, en de zalen naar de landen. 

Kontakt der Kontinenten niet met een ‘K’ wordt geschreven omdat dat vroeger de spelling was, maar omdat de paters dat ‘lekker eigenwijs’ vonden staan?

De nonnen die in het Klooster Cenakel woonden vroeger een roze habijt droegen en daarom ook wel de ‘roze zusters’ werden genoemd? In de huidige hotelkamers van het Cenakel vind je roze accenten: een verwijzing naar de oorspronkelijke bewoners. 

De hotelkamers pas in de loop van de jaren tachtig eigen sanitair kregen? Tot dan toe deelden de gasten de toiletten en douches en leek het, in moderne ogen, meer op kamperen.

Meer lezen

Wil je meer weten over de geschiedenis van Kontakt der Kontinenten? Bekijk dan het boekje ‘De wereld in huis – Het verhaal van Kontakt der Kontinenten‘.

Lees meer