Mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug

Mountainbiken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een populaire activiteit onder outdoorliefhebbers. Het gebied biedt uitgebreide mogelijkheden voor mountainbikers van alle niveaus, met verschillende routes die variëren in afstand en moeilijkheidsgraad.

Hieronder vind je leuke routes en andere tips voor het mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug.

Wat zijn de beste Mountainbike routes op de Utrechtse Heuvelrug?

De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn prachtige routes. Er maar liefst 9 routes om uit te kiezen, afhankelijk van je niveau. Zo is de kortste route slechts 3 kilometer en de langste route 22 kilometer lang.

Een aantal leuke mountainbikeroutes in de omgeving van ons hotel zijn:

 

Heb ik een vignet nodig op de Utrechtse Heuvelrug?

Ja, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een gebied waar je een vignet nodig hebt om te mountainbiken. Dit is omdat er geld nodig is voor het onderhoud en beheer van de routes. Het vignet is verplicht voor alle mountainbikers en online te koop.

Er zijn verschillende vignets verkrijgbaar, afhankelijk van de route die je kiest:

Hou er rekening mee dat je het vignet moet laten zien als je wordt aangehouden door een beheerder van het park. Zonder vignet loop je risico op een boete.

Kan ik een mtb weekend op de Utrechtse Heuvelrug organiseren?

Ja dat kan! Er zijn genoeg leuke routes in de omgeving om je een heel weekend mee te vermaken. Hotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg heeft een Mountainbike Arrangement. Dit arrangement is speciaal samengesteld voor mtb’ers en bestaat uit:

  • Overnachting inclusief ontbijt
  • High beer / high wine inclusief goedgevulde borrelplank
  • Dagschotel

Bij aankomst in het hotel ontvang je tips voor de beste mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast is er een fietsenstalling aanwezig.

Waar kan ik een mountainbike huren?

Ben je te gast bij Hotel Kontakt der Kontinenten en heb je geen eigen mountainbike? Dan kun je een mountainbike huren. Zorg wel dat je de mountainbike voorafgaand aan je verblijf reserveert, zodat je zeker weet dat er een mountainbike voor je beschikbaar is. Neem hiervoor contact op met de receptie.

Kan ik ook een clinic volgen?

Ja, MTB gids Heuvelrug organiseert clinics en begeleide tochten. Handig, als je nog niet zoveel ervaring hebt of je techniek wilt verbeteren. Er zijn clinics voor alle niveaus. Kijk voor meer informatie op mtbgidsheuvelrug.nl.

Wat zijn de regels voor het mountainbiken?

Om het mountainbiken voor iedereen leuk te houden en de natuurgebieden in goede staat te houden zijn er gedragsregels opgesteld. De gedragsregels vind je op de website van MTB Routes.nl.

We zijn even niet bereikbaar…

Vanwege werkzaamheden zijn wij op dinsdag 2 mei tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch niet bereikbaar.

Na 12.30 uur kun je ons weer bereiken of stuur een mail naar info@kontaktderkontinenten.nl, dan komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Excuus voor het ongemak!