Verdieping & leiderschap

Haal het beste uit uzelf én uit uw team! Breng uw collega’s naar de inspirerende en bosrijke omgeving van ons conferentiehotel. De activiteiten geven inzicht in elkaars gedrag en kwaliteiten en helpen teams om beter te communiceren. Probeer met elkaar een kudde schapen te drijven, ga samen ‘op reis’ in de ‘Wereld van Verschil’ of laat u verrassen door de inzichten die de workshop ‘Honden spiegelen’ brengt. Alle workshops zijn goed te combineren met één van onze andere activiteiten of als onderdeel van bijvoorbeeld een heidag.  

Schapen drijven

Hoe vorm je een goed team? Hoe kunnen we effectief met elkaar communiceren? Hoe krijg je het voor elkaar dat iemand met een smile – en dus zonder gemekker – voor joú wil werken? Deze vragen worden beantwoord tijdens de workshop schapen drijven. Een ludieke en originele teambuildingsactiviteit én heerlijk buiten in de natuur.

Tijdens de workshop gaat u écht een kudde schapen drijven. Daarnaast leggen we door middel van diverse metaforen de link naar samenwerken en communicatie, leiderschap, passie en ambitie. Lukt het om gezamenlijk de schapen over een uitdagend parcours te drijven? Door goed te kijken naar het gedrag van de schapen, krijgen we prachtig inzicht in ons eigen gedrag. Top-samenwerking en goed
leiderschap is een must voor het doen slagen van de opdrachten!

teambuilding-schapen-drijven

De Wereld van Verschil

We hebben allemaal onze eigen gebruiksaanwijzing en die is niet altijd even duidelijk. Dat kan tot ruis of irritatie leiden. Maar, we kunnen elkaar niet veranderen. We zijn wie we zijn. Daarom is het goed om de eigen gedragsstijl te ontdekken. Waarom is de één goed in netwerken en duidelijk aanwezig? En waarom blijft de ander juist liever op de achtergrond? Aan de hand van ‘Maps Tell’ brengen we u in contact met de ‘Wereld van Verschil’. We brengen gedrag, letterlijk, in kaart en laten elkaars kwaliteiten zien.

U kunt de workshop zien als de start van een organisatorische verandering of om inzicht te krijgen in de kwaliteiten en valkuilen van het team. Daarnaast is het een leuke en leerzame invulling van een personeelsuitje.

Honden spiegelen

Spiegelen met honden is een bijzondere activiteit waarbij u, door het gedrag dat u oproept bij een hond, een heldere kijk op uw eigen gedrag krijgt. Het is een zeer goede leiderschapstraining en een uitstekende metafoor om onder andere de elementen van het begrip leidinggeven en communicatie in een ongewone context te onderzoeken.

De workshop bestaat uit diverse onderdelen waarbij de interactie tussen mens en hond centraal staat. Tijdens de workshop wordt gewerkt met een indrukwekkende roedel Border Collies van diverse leeftijden én met verschillende karakters. Het is een zeer intelligent hondenras waarmee succes wordt gegarandeerd – mits u de juiste snaar weet te raken. En dat is steeds opnieuw de uitdaging!

teamactiviteit-honden-spiegelen

Inspiratielezing door vogelwachter Adriaan

Natuur, dat is buiten. Buiten de stad. Buiten de bewoonde wereld. Tenminste, dat is wat wij als moderne mensen vaak denken. We zien onszelf niet als onderdeel van de natuur. Je hebt natuur én je hebt de mens. Maar is dat echt zo? Vogelwachter Adriaan vindt van niet. Wij zijn juist onderdeel van de natuur. Alleen zijn wij er teveel van losgeraakt in ons dagelijks leven. Dat is zonde! We kunnen namelijk enorm veel leren door te kijken naar de natuur, te zijn in de natuur, stil te staan bij wat de natuur ons biedt. Leren over onszelf, over anderen en hoe we meer uit ons leven kunnen halen. In ons persoonlijk leven én in ons bedrijf of organisatie.

In zijn inspiratielezing neemt Vogelwachter Adriaan je mee in de wereld van vogels. Vogels staan symbool voor vrijheid. Vogels zijn intelligent en werken samen. Vogels durven hun gevoel te volgen en te doen wat zij denken dat nodig is. Vertrouwen in eigen kunnen! Ook bij grote veranderingen en in crisissituaties. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de vogelwereld. Denk je dat een zwaluw in het najaar ’s nachts wakker ligt over de lange en gevaarlijke reis die hij moet maken naar zijn overwinteringsgebied in Afrika? Zeker niet! Zodra het tijd is om te gaan gaat de zwaluw op reis. Om te dealen met de obstakels en problemen onderweg op het moment dat die zich voordoen. Wat mensen daarvan kunnen leren vertelt Vogelwachter Adriaan tijdens deze inspirerende lezing. Omdat we meer kunnen dan we vaak denken.

Deze activiteit kan ook worden gecombineerd met de vogelwandeling

Vogelwandeling-2