Over Kontakt Der Kontinenten

Kontakt der Kontinenten is een eigentijdse locatie met een rijke historie. Met de kloosterlijke en ongedwongen sfeer van vroeger, maar ook met alle gemakken en faciliteiten van nu. En met vijfentwintig vergaderzalen, drie bijzondere conferentiezalen, honderddertig hotelkamers én een inspirerende bosrijke omgeving vind je er alle ruimte voor jouw meeting of event, overnachting of diner.

Het hotel is net een wereldse huiskamer: divers samengesteld en met een bijzondere achtergrond. Een conferentiehotel met én voor wereldburgers. Subtiele en doordachte verwijzingen naar de geschiedenis en diverse culturen verrassen én inspireren. De vleugels van Kontakt der Kontinenten zijn vernoemd naar continenten waar de oorspronkelijke bewoners -de missionarissen- vroeger naar uitgezonden werden. Maar ook de gerechten uit de keuken hebben een wereldse twist.

Kontakt der Kontinenten is een plek om te genieten en om jezelf én elkaar te inspireren met kennis en ideeën. En waar iedereen die binnenkomt net iets rijker naar huis gaat, dan dat hij of zij gekomen is.

Neem contact met ons op

Geschiedenis

De organisatie Kontakt der Kontinenten werd in 1961 gesticht door de paters van het Gezelschap van het Goddelijke Woord (Societas Verbi Divini of kortweg SVD). Sindsdien, en eigenlijk zelfs al daarvoor, hebben er veel bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden. Op onze geschiedenispagina lees je meer over het ontstaan van Kontakt der Kontinenten.

Lees meer

Missie en visie

Kontakt der Kontinenten biedt mensen de ruimte om samen te komen en wil hen op een ontspannen, creatieve en natuurlijke wijze laten genieten van al het moois dat onze wereld te bieden heeft. Hierbij draait het om verbinding; verbinding met jezelf, verbinding met elkaar en verbinding met de wereld waarin wij samen leven; een smeltkroes van culturen. Kijk niet naar de verschillen, maar naar de gelijkenissen. Wees nieuwsgierig, word verrast en verrijk jezelf. Een bezoek aan Kontakt der Kontinenten zal voelen als een souvenir dat je mee naar huis neemt.

Werken bij

Als medewerker van Kontakt der Kontinenten ga je samen met jouw collega’s op ‘Expeditie naar Wereldse Gastvrijheid’. Tijdens je werk draag jij je steentje bij aan onze missie: mensen samenbrengen om van elkaar en van de wereld te genieten. Dit doen we door gasten op verrassende wijze in contact te brengen met elkaar en met wereldse culturen. En natuurlijk door ze te laten genieten van onze Wereldse Gastvrijheid.

Onze kernwaarden verbindend, nieuwsgierig, proactief en inspirerend geven ons houvast tijdens onze expeditie. Bij alles wat we dagelijks doen spelen ze een belangrijke rol. Wil je onderdeel worden van ons team? Bekijk dan onze vacatures.

Lees meer

Bekijk onze plattegronden