WERELDSE GASTVRIJHEID
3 conferentiezalen - 2 historische gebouwen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - 1 grote bostuin

Roetz-Bike: niet zómaar een fiets

In het kader van ons MVO-beleid hebben wij gekozen voor Roetz-Bikes  voor onze medewerkers en trainers om zo snel van het ene naar het andere gebouw te kunnen gaan.
Roetz is een fietsenmerk met een missie: mooie robuuste fietsen maken waarbij verspilling tegen wordt gegaan. Een Roetz-Bike is een verantwoorde fiets. Om meerdere redenen.

Hergebruik van onderdelen

Jaarlijks worden in Nederland meer dan een miljoen fietsen verkocht. Goed nieuws, want fietsen is gezond en milieuvriendelijk. Daar staat tegenover dat er evenveel fietsen worden weggegooid. Door zoveel mogelijk onderdelen te hergebruiken verkleinen we deze afvalberg.

Natuurlijke materialen

Sommige onderdelen zijn niet herbruikbaar voor een Roetz-Bike. Ter vervanging worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Hierbij wordt gelet op de herkomst om de schade voor mens en milieu te beperken. En het ziet er mooi uit!

Sociale arbeid

De samenwerking met sociale werkplaatsen vormt een belangrijk onderdeel bij het maken van een Roetz-Bike. Op die manier zorgen we voor werkgelegenheid in Nederland en beperken we de transportafstanden.

Hoogwaardige kwaliteit

Een fiets is in onze ogen pas duurzaam als deze een lange levensduur heeft. Daarom kiezen we voor een robuuste fiets. Voor alle onderdelen geldt dat Roetz kiest voor hoogwaardige kwaliteit en merken die zich bewezen hebben.

Kijk hier naar een animatie over de productie van de Roetz-bike.