NMM Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum dat op Park Vliegbasis Soesterberg ligt is een echte aanrader om te bezoeken. Leden van de ANWB hebben het museum tot twee keer toe uitgeroepen tot Leukste uitje van Utrecht.
Zowel het park als het museum zijn geopend voor publiek. Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in schoolvakanties ook op maandag.

Combineer uw bezoek aan ons hotel met een betaalbaar en uniek dagje uit. Toegangskaarten zijn (met korting) verkrijgbaar bij onze receptie en u kunt ze samen met uw kamer bij ons reserveren.

Gebouw en Arsenaal

Op de plek waar in 1913 de Koninklijke Landmacht de Luchtvaartafdeling startte, staat nu het Nationaal Militair Museum. Het gebouw is ontworpen door architect Dick van Wageningen is indrukwekkend met haar 13 meter hoge glazen buitenwanden. In het Arsenaal is 5000 jaar aan militaire geschiedenis samengebracht, met onder andere topstukken uit de militaire luchtvaartgeschiedenis en een Leopard gevechtstank.
Gebouw&Arsenaal

In het Museum

Naast het indrukwekkende Arsenaal zijn er zes themaruimtes zoals Ontdek het zelf, Ontdek het uniform en De mensen achter de krijgsmacht, waar het verhaal van de krijgsmacht verteld wordt. Persoonlijke verhalen van bijzondere mensen.
NMM In het museum

Om het museum

Ook de omgeving van het museum is een bezoek waard. Genieten van de 380 hectare natuur van Park Vliegbasis Soesterberg. Ontdek te voet, op de fiets of onder begeleiding van een gids het militaire erfgoed of de kunstwerken op het terrein en in de shelters.
Bij het NMM zijn diverse plekken om stil te staan bij al die mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.
NMM Park Vliegbasis Soesterberg

Plan uw uitstapje

Begin met het reserveren van uw hotelkamer en toegangskaart voor het Nationaal Militair Museum. Want na een dag rondstruinen is het heerlijk bijkomen met een driegangendiner en een overnachting op een van onze hotelkamers. Wij hebben speciaal voor u het Ontdekarrangement samengesteld

Ontdekarrangement reserveren
klik her om uw hotelkamer te reserveren