Fietsen en Wandelen

Fietsen

Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen over de stuwwal, door heideterreinen, langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en in het bos. Hotel Kontakt der Kontinenten beschikt over een beveiligde fietsenstalling met oplaadpunt voor uw elektrische fiets. Komt u liever zonder eigen fiets: u kunt bij ons een fiets huren.

Park Vliegbasis Soesterberg

Op de voormalige vliegbasis waar ook het Nationaal Militair Museum is gevestigd liggen diverse wandelpaden. Het park heeft twee gemarkeerde wandelroutes: 5 km over het munitiepark en 2 km over de landingsbaan. De landingsbaan is gesloten van 15 maart t/m 15 augustus in verband met het broedseizoen.

Utrechtse Heuvelrug met de Heuvelrug App

In de Heuvelrug-app zijn vijf unieke routes verwerkt met audiofragmenten en foto's. Tijdens de wandeling krijgt u informatie over de natuur en educatieve informatie. U kunt de app downloaden via de iTunes app store of Google Play.

Routes

Als partner van Route.nl hebben wij vast een paar mooie routes voor u beschikbaar:


 

Wandelen

Voor wandelaars zijn er veel mogelijkheden in de directe omgeving van het hotel. Enkele suggesties:
 

Trekvogelpad

Hotel Kontakt der Kontinenten ligt aan het Trekvogelpad, het langste natuurpad van Nederland waarin vogelrijke gebieden met elkaar verbonden zijn.

Plan zelf een route naar of vanaf het hotel