Hoe kan ik helpen?

Tijdens de inspiratiedag bleek dat veel aanwezigen worstelen met het idee 'iets' te willen doen voor vluchtelingen in Nederland, maar geen gehoor en bodem vinden voor hun goede wil of initiatieven. Een antwoord hierop is mogelijk de nieuwe coalitie "Kinderen op de vlucht" waarin War Child, UNICEF Nederland en Save the Children vanaf 15 december 2015 samenwerken in Nederland. Begin 2016 worden de selectiecriteria bekend gemaakt waaraan een vrijwilliger moet voldoen. Als u geïnteresseerd bent raden wij u aan om de websites van de coalitiepartners in de gaten te houden.

De kracht van dromen

Op 30 november werd informeel de tentoonstelling "De kracht van dromen" met foto's van Chris de Bode geopend. Deze serie van 21 foto's met de verbeelding van kinderdromen zal voor onbepaalde tijd bij Kontakt der Kontinenten tentoongesteld worden. Twaalf foto's zijn geselecteerd en zijn verkrijgbaar als 'droomkalender' en te bestellen à € 10,00 door een mail te sturen naar actie@savethechildren.nl

Help is coming

Video met een introductie door de Britse acteur Benedict Cumberbatch. Hij citeert uit het gedicht Home van Warsan Shire:
"no one leaves home unless
home is the mouth of a shark
you only run for the border
when you see the whole city running as well
...
you have to understand,
that no one puts their children in a boat
unless the water is safer than the land ..."

 

Noodhulp

Save the Children verleent als kinderrechtenorganisatie noodhulp in de regio, maar ook in de zogenoemde 'transit' landen en in landen van aankomst. Een overzicht van landen waar Save the Children onder andere actief is treft u in het Noodhulp Vluchtelingencrisis Overzicht aan.

Fondswerving

Save the Children Nederland doet veel aan fondswerving en kan ook daar veel hulp bij gebruiken. Als u daadwerkelijk zelf in actie wilt komen op welke manier dan ook om geld op te halen kan dit via: www.voorsavethechildren.nl Een voorbeeld van een concreet project is "Kom nu in actie voor de vluchtelingen!"