Inspiratiedag

Inspiratiedag 2015

Op maandag 30 november 2015 was de inspiratiedag "Perspectief op de Vluchtelingencrisis, hoe kan ik helpen?", een initiatief van Kontakt der Kontinenten en Save the Children Nederland.

Tijdens de inspiratiedag vroegen wij aandacht voor de actuele vluchtelingencrisis. We lezen er iedere dag over in de krant en we zien schrijnende situaties op televisie, maar er is onvoldoende bewustzijn in de maatschappij over de impact van deze humanitaire crisis.

Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland, schetste de context van de crisis. In aansluitende breakoutsessies werd stevig gediscussieerd over hulp in noodsituaties; opvang van vluchtelingen in de eigen regio versus opvang in Nederland; het vormen van partnerschappen;  hoe in actie te komen en het kanaliseren van lokale initiatieven. Tijdens de netwerkborrel en walking dinner werd nog lang nagepraat over de thema's.

Op de pagina: Inspiratiedag: Hoe kan ik helpen? vindt u meer informatie over de breakoutsessies en de korte film 'Help is coming" over noodhulp.

Hieronder het video- en fotoverslag van de dag.Bekijk het videoverslag op volledig scherm