WERELDSE GASTVRIJHEID
2 historische gebouwen - 3 conferentiezalen - 25 vergaderzalen - 131 hotelkamers - grote bostuin

KIJK EVEN ROND   

Noors Kerstdessert

Risgrøt uit Noorwegen

Een veel gegeten kerstdessert is risgrøt. De met suiker en kaneel besprenkelde rijstepap wordt (natuurlijk) ook in andere weekends gegeten, maar met kerst krijgt hij iets bijzonders. Dan gaat er namelijk één amandel in de pap. Degene die de amandel in zijn bord aantreft, krijgt een prijs, vaak een stuk marsepein. Omdat rijst een duur importproduct was, bleef het bereiden en eten ervan lange tijd voorbehouden aan welgestelden. Noren die het minder breed hadden, aten pap die van gerst, haver en rogge was gemaakt.

De ingrediënten
1 liter melk
1/2 doorgesneden vanillepeul
120 gram dessertrijst
snuifje zout
eventueel: snuifje saffraan, snuifje kaneel
amandelessence
150 gr suiker (of naar smaak)
2 eieren
1 hele gepelde amandel

De bereiding
Kook de melk met de vanillepeul. Giet de rijst in de kokende melk en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken, samen met het zout en eventueel een snuifje kaneel en saffraan.

Geniet van dit lekkere (Kerst) dessert!